Editura Evenimentul si Capital

Placheta de Onoare a MAI pentru ambasadorul Olandei. Gabriel Oprea: „E un semn de apreciere pentru sprijinul acordat în LUPTA ANTICORUȚIE”

14-08/oprea-inmaneaza-placheta-de-onoare-lui-matthijs-van-bonzel-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 225 Vizualizari

În cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, 20 august a.c., viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a conferit Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne Excelenței Sale Matthijs van Bonzel, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos. Oficialul olandez a primit cea mai înaltă distincție a MAI pentru sprijinul acordat României de autoritățille din țara în lupta împotriva corupției și în reformele din justiție.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că distinția este acordată ambasadorului olandez Matthijs van Bonzel în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată în sprijinul dezvoltării domeniului securității naționale a României și consolidarea statului de drept.

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a mulțumit autorităților olandeze pentru sprijinul acordat României în procesul de modernizare a instituțiilor naționale și consolidare a valorilor democrației, în special în ceea ce privește lupta anticorupție și continuarea reformelor în justiție.

„Excelență, am deplină încredere în colaborarea noastră viitoare. Cu toții avem datoria să apărăm valorile comune europene, valorile democrației, cele care reprezintă fundamentul colaborării statelor Uniunii Europene. Suntem conștienți că orice stat membru al Uniunii Europene își aduce propria contribuție la ceea ce înseamnă spațiul de libertate, securitate și justiție. Forța noastră stă în solidaritatea pe care trebuie să o demonstrăm mai ales în momentele grele”, a subliniat viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Oficialul MAI a apreciat susținerea Ambasadei Olandei la București în dezvoltarea Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, încă de la momentul operaționalizării acestei structuri, în anul 2005.

Excelența Sa Matthijs van Bonzel, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, a reafirmat sprijinul țării sale pentru întărirea statului de drept, inclusiv prin consolidarea instituțiilor statului român din sectorul securității naționale, amintind ca exemple în acest sens, colaborarea în domeniul polițienesc și sprijinul în domeniul luptei împotriva corupției.

Cea mai înaltă distincție

La ceremonia de astăzi au mai participat reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ai structurilor și departamentelor subordonate.

Placheta de onoare este cea mai importantă distincție a Ministerului Afacerilor Interne care se acordă personalităților române și străine pentru sprijinul constant acordat Ministerului Afacerilor Interne şi pentru contribuția majoră la dezvoltarea domeniului securităţii naţionale a României.

Ce studii avea, de fapt, Elena Ceaușescu. Ce scria pe diploma ei si cum a reusit sa PACALEASCA pe toata lumea!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI