Evenimentul ZileiSocialPandemia, semnul sfârșitului lumii? Biblia amintește 10 dezastre care vor lovi omenirea

Pandemia, semnul sfârșitului lumii? Biblia amintește 10 dezastre care vor lovi omenirea

Pandemia, semnul sfârșitului lumii? Biblia amintește 10 dezastre care vor lovi omenirea
Pandemia, semnul sfârșitului lumii? Biblia menționează 10 catastrofe care vor lovi omenirea înaintea celei de-a doua veniri a lui Iisus.

Pandemia, semnul sfârșitului lumii? Biblia menționează 10 catastrofe care vor lovi omenirea înaintea celei de-a doua veniri a lui Iisus

. Pandemia ar putea reprezenta doar vârful icebergului într-o serie de 10 dezastre profețite de Biblie. Aceste catastrofe anticipează sfârșitul lumii. Dacă este să dăm crezare unor profeții bizare despre pandemie și invaziile de lăcuste, sfârșitul lumii chiar se apropie. Daily Express prezintă motivele pentru care unii creștini evangheliști cred că trăim cu adevărat vremurile de pe urmă.

Pandemia a infectat peste 90 de milioane de oameni la nivel global, începând din 2019. Există însă grupuri de nișă de practicanți ai creștinismului, care au invadat rețelele sociale în ultimele luni, cu avertismente despre iminentul sfârșit al lumii.

Pandemia. Biblia menționează 10 catastrofe

De exemplu, William R. Giersdof a scris pe Twitter: “Există pasaje în Cartea Revelației din Biblie, care vorbesc despre faptul că o parte însemnată a umanității va dispărea din cauza bolii sau a  ciumei”. Un alt utilizator amintește episodul în care mielul din Cartea Revelației îl atacă pe antipapă (n.r. – papă a cărui alegere nu a fost canonică) cu ajutorul coronavirusului.

De ce sunt oamenii atât de receptivi la aceste profeții ciudate? Potrivit creștinului evanghelic Michael Snyder, pandemia de coronavirus este doar una dintre cele 10 catastrofe care vor bântui Pământul: invaziile lăcustelor, straniile tipare de vreme extremă, inundațiile fără precedent, cutremurele devastatoare, erupțiile vulcanice neobișnuite, pandemia de coronavirus, gripa porcină africană, virusul gripa porcină H1N1, gripa aviară H5N1 și gripa aviară H5N8

Au dezastrele, inclusiv pandemia, o natură profetică?

Într-un articol publicat în Technical Politics, Michael Snyder a explicat: “Brusc au început să se petreacă lucruri cu adevărat nebunești în toată lumea. Invaziile gigantice de lăcuste devastează fără ezitare regiuni întregi, furtunile extreme și neobișnuite uimesc meteorologii. Cutremurele și activitatea seismică sunt în creștere, iar 5 boli periculoase mătură globul. În 2020 toate astea au venit în lanț. Există multe speculații despre ce ne așteaptă dacă evenimentele continuă să escaladeze. Totuși nu există dovezi care să sugereze că oricare dintre aceste fenomene are o natură apocaliptică sau profetică.

Cartea Revelației din Biblie descrie o serie de evenimente despre care se presupune că se vor derula în ultimele zile dinaintea celei de-a doua veniri a lui Iisus Hristos. Însă vulcanii au tot erupt în trecut, au fost cutremure și epidemii virale. Totuși lumea a rezistat. Deși este tratată ca o urgență globală, rata de mortalitate a pandemiei de coronavirus este prea scăzută pentru a putea fi considerată un dezastru biblic”, explică Snyder.

Pandemia ar trebui să aducă și evoluție spirituală

Există și voci care atrag atenția că au mai fost astfel de perioade crâncene în istoria omenirii. Poate ar trebui să ne preocupe mai mult transformarea spirituală. Scriitorul creștin Michael Brown a scris pentru The Stream: “După propria mea înțelegere va exista o transformare masivă înainte de sfârșitul lumii, în mijlocul căreia va exista de asemenea o puternică înflorire spirituală.

Însă în oricare dintre ipoteze, îmi este clar că nu vom considera coronavirusul ca un dezastru profetic despre sfârșitul timpului. Mai degrabă îl vom eticheta ca pe multe alte epidemii și pandemii din istoria omenirii. Există semnale tragice care arată starea de distrugere a lumii noastre și fragilitatea rasei umane. Și în timp ce noi facem tot ce putem pentru a preveni și a combate răspândirea COVID-19, ar trebui să ne rugăm la Dumnezeu să aibă milă de noi”.

Sursa: Daily Express


Accesează: