Domnia Antihristului a început, spune profeția care a prevăzut avioanele și submarinele

Domnia Antihristului a început, spune profeția care a prevăzut avioanele și submarinele

Dacă ar fi trăit printre oameni și ar fi fost scriitor, Sfântul Nil Athonitul ar fi considerat astăzi un vizionar mai mare decât Jules Verne. Spre deosebire de scriitorul francez, un bun cunoscător al lumii și al progreselor științei, viziunile Sfântului Nil despre apariția avioanelor, submarinelor și telefonulu par să vină, însă, dintr-o experiență mistică.

Sf. Nil Atonitul a vorbit despre faptul că oamenii  „vor zbura ca păsările prin aer şi vor străbate adâncul mării, asemenea peştilor”, cu sute de ani înainte ca JulesVerne să scrie „2000 de leghe sub mări”. Și tot atunci a prezis Sfântul pustnic apariția telefonului: „Vor născoci căi de a vorbi unul cu altul, dintr-o parte a pământului într-alta”.

Viața Sfântului Nil

Dincolo de faptul că profeția pare să fi fost făcută în secolul al XVII-lea, trebuie spus că Sfântul Nil și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în sihăstrie. Nu se cunoaște data la care s-a născut. Se știe, însă, că a venit pe lume în Grecia, într-un sat numit Sfântul-Petru, dioceza Zakoneia cândva pe la sfârșitul secolului al XVI-lea sau începutul secolului al XVII-lea. A fost crescut de unchiul său, ieromonahul Macarie și a devenit și el călugăr și mai târziu ieromonah.

Vor urma trei zile de întuneric!? Profeția din interiorul Bisericii Catolice cutremură lume

Macarie și Nil au trăit în ascetism într-un loc numit Sfintele Stânci. După moartea unchiului său, părintele Nil s-a retras într-un loc aproape inaccesibil . Acolo s-a stins în anul 1651. Tradiția Bisericii Ortodoxe notează că după moarte, osemintele pământești ale sfântului au devenit izvor de mir vindecător, notează site-ul Muntele Athos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profeția despre Sfârșitul Lumii

Sfântului Nil i se atribuie mai multe minuni și se spune că s-ar fi “arătat” și după moarte . Credincioșii își mai și amintesc astăzi de el mai ales datorită unei tulburătoare profeții. Cuvintele profetice au fost transmise prin viu grai, așa că în zilele noastre circulă mai multe versiuni. Iat-o pe cea consemnată de site-ul grecesc impantokratoros.gr.

„Începând cu anul 1900, până la mijlocul veacului douăzeci, oamenii şi lumea întreagă vor ajunge să fie de nerecunoscut. Când se va apropia timpul venirii lui Antihrist, minţile oamenilor se vor întuneca, din pricina patimilor trupeşti. Răutatea şi înşelăciunea vor creşte tot mai mult.

Lumea se va schimba şi oamenii se vor schimba. Bărbaţii nu se vor mai deosebi de femei, din pricina neruşinării îmbrăcăminţii şi a felului cum îşi vor purta părul. Oamenii vor fi cruzi ca  fiarele pădurii din cauza ispitelor Antihristului.

Părinţii şi bătrânii nu vor mai fi cinstiţi. Iubirea dintre oameni se va stinge. Păstorii creştinilor, adică episcopii şi preoţii vor căuta slava deşartă (afară de câţiva dintre ei), nemaiputând deosebi dreapta de stânga. Toate obiceiurile cele vechi ale creştinilor şi ale Bisericii vor fi schimbate. Curăţia nu se va mai găsi între oameni, iar desfrânarea va domni peste tot.

Minciuna şi lăcomia se vor lăţi peste tot. Vai celor ce vor aduna bogăţii peste bogăţii! Desfrânarea, adulterul, sodomia, hoţia şi uciderile vor domni în acele timpuri. Din pricina înmulţirii fărădelegii, oamenii vor fi lipsiţi de orice mustrare de conştiinţă şi de harul Duhului Sfânt, pe care l-au primit la Botez.

Bisericile vor fi lipsite de păstori evlavioşi. Şi vai creştinilor care vor rămâne în lume în acele timpuri! Şi vai celor ce vor fi lipsiţi de credinţă, căci nu vor mai vedea lumina cunoştinţei la nimeni! Creştinii adevăraţi vor fugi atunci în locuri sfinţite, unde se vor adăposti, ca să-şi găsească liniştea şi să se îngrijească de suflet. Căci în lume vor avea doar greutăţi şi piedici.

Profeția cruntă a savantului lui Biden. Ne paște o altă pandemie, mai ucigașă

Toate aceste lucruri se vor întâmpla, pentru că atunci Antihristul va domni peste toată lumea. Acela va lucra semne şi minuni şi va înzestra cu înţelepciune pe nenorociţii oameni, aşa încât vor născoci căi de a vorbi unul cu altul, dintr-o parte a pământului într-alta. Vor zbura ca păsările prin aer şi vor străbate adâncul mării, asemenea peştilor. Oamenii ce vor trăi având de toate, vor fi nişte nenorociţi, căci nu vor cunoaşte că toate acestea sunt înşelăciuni ale Antihristului. Iar Antihristul îi va face să creadă, prin născocirile sale, că Dumnezeu cel în Treime nu există.

Atunci preabunul Dumnezeu, văzând ticăloşirea lumii, va scurta acele zile pentru cei aleşi, căci Antihristul va încerca să ducă în rătăcire şi pe cei aleşi. Apoi se va arăta deodată sabia cea cu două tăişuri, şi va tăia pe înşelător şi pe cei care i-au urmat lui”.

 Care e adevărul istoric?

Faptul că profeția a apărut destul de târziu într-o formă scrisă îi face pe cercetători să-și pună tot felul de întrebări. Unii spun că ar fi o operă apocrifă de origine incertă. Mai mult, nu se știe dacă profeția originală plasa data Sfârșitului Lumii în secolul XIX sau în secolul XX , dat fiind că circulă versiuni diferite. Unii cercetători citează Bibliotheca Sanctorum, volumul IX, pagina 1008 ca o posibilă origine a textului.

Există o întreagă dispută și în legătură cu autorul. Unii spun că aceste profeții ar proveni nu de la Sfântul Nil Izvorâtorul de Mir, ci de la un sfânt din secolul IV.  Alții cred că e o scriere apocrifă sau că autorul ar fi un călugăr rus, numit Nilus din Sorasau.

Există și o altă versiune. Între anii 1813 și 1819, un anumit călugăr numit Teofana fost tulburat de un demon din cauza numeroaselor sale păcate. Disperat, el se gândea să părăsească Sfântul Munte. Într-o zi, însă,  Sfântul Nil Izvorâtorul de Mir i s-a arătat și l-a îndemnat să se adăpostească într-o peșteră în care mai locuise un pustnic cu sute de ani în urmă. Teofan s-a supus, deși nu știa că Sfântul Nil este cel care îi vorbește și îl îndeamnă să ia în stăpânire peștera în care viețuise și el.

Profeția cruntă a savantului lui Biden. Ne paște o altă pandemie, mai ucigașă

Sfântul Nil i-a apărut de mai multe ori călugărului și l-a vindecat de bolile sale sufletești și trupești.Când au auzit depre aceste apariții, părinții de la Marea Lavrî de pe Muntele au dorit să înalțe o biserică în cinstea Sfântului Nil. În timp ce săpau fundația, pe 7 mai 1815, au găsit în peșteră mormântul sfântului. . Se  spune că moaștele găsitei răspândeau un parfum inefabil.

Părinții Marii Lavre au venit și au luat moaștele în mănăstire, lăsând doar o porțiune din maxilarul sfântului acolo. La cererea lor, călugărul Teofan a început să noteze aparițiile Sfântului, iar mai târziu Sfântul Nil i-a poruncit să îi scrie cuvintele în întregime, scrie OrthodoxWiki .