Profeția cruntă a savantului lui Biden. Ne paște o altă pandemie, mai ucigașă

Profeția cruntă a savantului lui Biden. Ne paște o altă pandemie, mai ucigașă

Epidemiologului american Michael T. Osterholm susține că după Covid va veni o pandemie mai gravă: „Va afecta persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani”.

Epidemiologul american Michael T. Osterholm este o somitate în materie de epidemii.  În calitatea de director al Centrului pentru Cercetarea și Tratarea Bolilor Infecțioase (CIDRAP) de la Universitatea din Minnesota, tocmai a fost numit membru al Comitetului consultativ COVID-19 de către Joe Biden.

„Dacă ar fi asemănător cu virusul cel din 1918, de exemplu, ar afecta persoanele între 18 și 30 de ani și, prin urmare, ar fi foarte diferit” , explică expertul, amintind de pandemia de gripă spaniolă.

Mike Vești Rele nu prea dă greș cu predicțiile

Cunoscut în lumea științifică sub numele de “Bad News Mike” (Mike Vești Rele), Osterholm  e, de obicei, pessimist. Deși unii îi spun în bătaie de joc Casandra, până acum nu a dat greș niciodată cu vreo predicție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Planul diabolic al lui Putin! Nordul „dezghețat”, șansa Rusiei de a redeveni o superputere

A murit un virus, apare altul, susține Osterholm. „Nu pot spune cu certitudine că următoarea pandemie va fi mai gravă decât aceasta, dar cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, va sosi una mai rea, care va afecta persoanele cu  vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Așadar, totul ar fi foarte diferit. Sper cu adevărat că următoarea pandemie nu ne va surprinde, dar avem nevoie de un nivel de pregătire mult mai ridicat.

Pentru următorul virus trebuie să știm în prealabil ce fel de vaccinuri avem nevoie și același e valabil și pentru lucru lanțul de aprovizionare. Va trebui să distribuim medicamente și echipamente de protecție mult mai eficient decât o facem astăzi. Asta ar înseamna că am învățat multe din această pandemie. pe care le experimentăm astăzi trebuie să fie înregistrate pentru a fi utile în viitor. Când toate acestea se vor termina, trebuie să fim siguri că ne-am învățat lecția, astfel încât să putem fi mai bine pregătiți în viitor ”.

Vaccinarea va începe în a doua jumătate a anului 2021

Potrivit profesorului Osterholm, vaccinurile vor avea o contribuție la stoparea pandemiei. „ Acum trebuie să așteptăm procesul de aprobare, trebuie să lucrăm la procesele de producție și distribuție și apoi îl putem administra oamenilor. Sunt sigur că acest lucru va avea impact mare asupra epidemiei ".

În ceea ce privește vaccinarea, Mike Vești Rele nu se dezminte. „Nu cred că vom vedea vaccinuri înainte de al doilea sau al treilea trimestru al anului 2021. Aceasta este cea mai proastă perioadă pentru sănătatea publică de la pandemia spaniolă și acest lucru este un motiv de mare îngrijorare”, a conchis expertul american, notează cotidianul italian Il Giornale.