Pâinea din carne. O nouă provocare pentru gurmanzi

Pâinea din carne. O nouă provocare pentru gurmanzi Pâine. Sursa foto: Pixabay

În curând, în dieta românilor poate fi introdusă și noua pâine îmbogățită cu extract de proteine din carne. Această variantă alimentară prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, chiar dacă unii ar putea fi rezervați în ceea ce privește consumul ei.

Deși aspectul, aroma și gustul sunt similare cu cele ale pâinii normale, acest produs te satură mai repede, oferind senzația de sațietate similară cu cea a consumului unei fripturi.

Pâine din carne, beneficii pentru organism

Proteinele adăugate nu au nici miros, nici gust. Vom găsi proteine ca și cum am mânca o bucată de carne alături de această pâine, echilibrându-se nutrițional în proteine și ajungând la consumator”, a spus inventatorul ei, Petru Alexe.

Extractul de proteină este obținut din diverse tipuri de carne, inclusiv din pește.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii afirmă că au analizat mai multe tehnici de producție pentru această pâine, pentru a determina care este cea mai eficientă metodă.

Metoda directă a dus la rezultate superioare, beneficiind de îmbunătățiri, în special în ceea ce privește procesul de frământare și durata acestuia.

carne

Sursa foto: dreamstime.com

Extractul de proteine se găsește sub formă de pastă sau pulbere, fiind lipsit de miros.

După frământare, aluatul este lăsat să crească, apoi este introdus în cuptorul preîncălzit la temperatura de 230 de grade Celsius.

Oamenii se vor sătura mai repede

Pentru a obține un kilogram de extract de proteină pentru pâine, sunt necesare trei kilograme de carne. Costul de producție în laborator este estimat între șapte și opt lei.

Inovatorii din spatele pâinii proteice consideră că ar trebui să existe politici de protecție pentru cei cu venituri mai mici, astfel încât un astfel de produs să fie accesibil prin vouchere sau alte mijloace, în vederea sprijinirii populației.

Pâine

Sursa foto: Dreamstime.com

Invenția a fost brevetată la OSIM.

Conform specialiștilor, consumatorii se simt mult mai sătui după consumul acestei pâini.

Această pâine mai prezintă încă un beneficiu. Datorită caracterului său sățios, ar putea conduce la o scădere a consumului, potrivit antena3.ro.