Preotul Ioan Istrati, ispitit de o friptură fragedă în Post. Cum a fost dat în vileag

Preotul Ioan Istrati, ispitit de o friptură fragedă în Post. Cum a fost dat în vileag Sursa foto: Dreamstime.com

„Fă ce zice popa, nu ce spune popa” este proverbul care capătă sens și mai mult în Post. O întâmplare trăită de preotul Ioan Istrati arată, cât de „mici”, suntem în fața divinității.

În posturile ortodoxe  de peste an, nu se consumă carne și produse lactate, iar preoții nu fac abatere de la aceste reguli, cel puțin în teorie. În practică, lucrurile pot sta diferit, așa cum reiese din întâmplarea trăită de preotul Ioan Istrati, relatată pe pagina sa deFacebook, în apropierea Postului Paștelui 2024.

Postul, friptura și „zborul spre mântuire” frânt de PRO TV. Întâmplarea trăită de preotul Ioan Istrati

Preotul Ioan Istrati

Preotul Ioan Istrati . Sursa foto: Facebook

Preotul Ioan Istrati le-a povestit credincioșilor cum a fost invitat să „păcătuiască” în Post, chiar de un coleg de seminar(n.r. preot). Totul a pornit de la friptură fragedă,  la care Ioan Istrati a poftit, însă, de la care s-a abținut. Când a crezut că nimeni nu l-a văzut că s-a înfruptat din carnea fragedă, colegul preotului Ioan Istrati făcea, deja, audiență, la PRO TV Iași, după dictonul: „Fă ce zice popa, nu ce spune popa”. Preotul „pofticios” a fost dat în vileag de o telespectatoare care frecventa și slujba, semn că Dumezeu „vede și aude tot”.

Redăm mai jos întâmplarea povestită de preotul Ioan Istrati:

Mitul despre cartofii prăjiți combinați cu friptură, spulberat: Este lucrul cel mai sănătos

Sursa foto: Pixabay

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Eram în post. Eu eram la Iași. Vine la mine un fost coleg de seminar, foarte simpatic, brunet bine. Nu mă văzusem cu el de vreo zece ani. Acuma era preot. Îmi zice: hai la o friptură. Fac cinste. Am salivat și i-am zis: e post acuma. Nu pot. Hai, că sunt și eu în Iași. Baba călătoare n-are sărbătoare. Mi-e o foame. Am mers la un mic local de lângă Casa Modei. Eu am comandat cartofi prăjiți, el o friptură dublă cu cartofi. Îmi curgeau balele de arătarea din farfuria lui. I-am zis: e cam păcat. Acuma în post. A zis: am postit destul. Nu mă vede nimeni. Ne-am apucat de înfulecat. La un moment dat - sala era pustie, era ora prânzului - năvălesc doi jurnaliști de la PROTV Iași cu cameră și microfon. Vin direct la noi: ce părere aveți de mâncare? Da părintele: foarte bun, foarte fragedă friptură. Dar dumneavoastră? Eu zic: cartofii sunt minunați. Filmau ăia ca la balamuc. Peste trei zile - mi-a povestit părintele - duminică părintele ține o predică frumoasă despre valoarea postului - zbor spre mântuire. Da o babă cu tupeu de după sobă: zbor, zbor, da v-am văzut la proteveu cum băgați o friptană bună.

Părintele s-a făcut alb la față. A îngăimat ceva silabe. Apoi a zis :

Iubiți credincioși, filmarea a fost din alt post. (În loc să zică înainte de post). Dumnezeu nu bate cu parul. Bate cu proteveul”.