Evenimentul Zilei > International > Încă o ţară REFUZĂ Pactul ONU! Salvini a anunţat că NU va semna Acordul Global pentru MIGRAŢIE
Încă o ţară REFUZĂ Pactul ONU! Salvini a anunţat că NU va semna Acordul Global pentru MIGRAŢIE

Încă o ţară REFUZĂ Pactul ONU! Salvini a anunţat că NU va semna Acordul Global pentru MIGRAŢIE

Roma, 28 noiembrie: Vicepremierul și ministrul de Interne, Matteo Salvini, a declarat miercuri că Italia nu va participa la conferința interguvernamentală de la Marrakech luna viitoare pentru a adopta Pactul Global al ONU pentru o migrație sigură şi ordonată.

Ministrul italian de Interne a declarat miercuri că țara sa nu va semna Acordul Global al ONU: "La fel ca și Elveţia care a continuat până în ziua de ieri să promoveze Acordul Global, apoi a spus  'opriţi-vă', guvernul italian nu va semna nimic și nu va merge la Marrakech", a spus Salvini.    

"Parlamentul trebuie să dezbată acest lucru. Guvernul italian va permite parlamentului să decidă". Premierul Giuseppe Conte a spus că "guvernul nu va face nimic până când Parlamentul nu-şi va exprima punctul de vedere".  
  
"Pactul Global privind migrația este un document care ridică probleme şi care provoacă multe emoții pentru mulți cetățeni", a spus Conte.  "De aceea, considerăm că este corect să ducem dezbaterea în  Parlament și să prezentăm orice decizie finală privind rezultatul acestei dezbateri, așa cum a făcut Elveția".  Dar, "Guvernul nu va participa la Marrakech, rezervând posibilitatea de a adopta sau nu documentul numai atunci când Parlamentul îşi va exprima opinia", a adăugat el, potrivit ANSA.