Evenimentul Zilei > Actualitate > Șase pacienți au murit sufocați în spital. Alimentarea cu oxigen a fost întreruptă
Șase pacienți au murit sufocați în spital. Alimentarea cu oxigen a fost întreruptă

Șase pacienți au murit sufocați în spital. Alimentarea cu oxigen a fost întreruptă

Șase pacienți COVID-19 au murit sufocați din cauza unei pene electrice într-o secție de Terapie Intensivă a unui spital public din apropiere de capitala Iordaniei.

Șase pacienți COVID-19 sufocați din cauza unei pene de curent, în Iordania. Tragedia s-a petrecut într-un spital public situat în apropiere de capital statului iordanian, Amman. Cei șase pacienți erau internați într-o secție de Terapie Intensivă. Ei au murit sufocați după ce alimentarea cu oxigen a fost întreruptă, a anunţat ministrul iordanian al sănătăţii. O sursă oficială a precizat că în spitalul respective sunt internați pentru tratament aproape 150 de pacienți bolnavi de COVID-19.

Oficialul guvernamental și-a prezentat demisia imediat, a transmis agenţia iordaniană de presă Petra şi AFP.

„O pană în alimentarea cu oxigen a avut loc timp de aproape o oră la spitalul public Salt. Și acest lucru a dus probabil la deces în cazul a şase pacienţi”, a declarat ministrul sănătăţii Nazir Obeidat.

El a susținut o declarație de presă în faţa jurnaliştilor acreditați, în cadrul căreia a prezentat situația de fapt.

Pacienți COVID-19 sufocați din cauza unei pene electrice

Potrivit informațiilor oficiale, victimele sunt patru bărbaţi şi două femei. Autoritățile au demarat o anchetă în urma căreia vor stabili cauzele care au dus la pana de curent și, implicit, la moartea pacienților.

„O anchetă a fost deschisă pentru a confirma că lipsa de oxigen a dus la moartea celor şase persoane”, a adăugat ministrul Sănătății.

Nazir Obeidat a subliniat că are o responsabilitate morală pentru incident și de aceea a considerat necesar să-și prezinte demisia. El a anunțat că a renunțat la funcție și a adus la cunoștință acest lucru premierului.

„Îmi asum întreaga răspundere morală şi totală pentru acest incident şi mi-am prezentat demisia primului ministru”, a mai spus ministrul.

Tragedie în Iordania

Șase pacienți COVID-19 sufocați din cauza unei pene electrice. Potrivit televiziunii oficiale, regele Abdullah al II-lea a mers la spitalul situat la 30 km de Amman. La rândul său, suveranul iordanian a cerut demisia directorului unității medicale, Abdul Razzaq Al-Khashman.

Iordania, care numără 10 milioane de locuitori, a lansat campania de vaccinare în ianuarie. Țara a înregistrat peste 464.000 de cazuri de infectare cu coronavirusul şi peste 5.200 de decese.