Dar avem și Păcălici pe care din amabilitate îi numim Păcălici. De fapt, se vădesc a fi imbecili. Să vedem despre ce este vorba.

Emisiune de Mirel Curea

În multe orașe ale țării se protestează împotriva măsurilor de stopare și combatere a pandemiei. Așa este în democrație și este foarte bine că-i așa. Nu, însă, când își face loc și absurdul.

În mai multe locuri au avut loc scene halucinante. Manifestanții au scandat diverse mizerii împotriva medicilor. Au existat chiar și îndemnuri de a devasta un spital Covid.

„Intrați peste ei, în spital!”, s-a strigat.

Păcălicii tâmpiți care strigă doctorilor „hoți” și „asasini”

S-a întâmplat la Bacău, în fața Spitalului de Urgență, unde s-a scandat la adresa medicilor și a asistentelor, a personalului sanitar, „Asasinii” și „Hoții”.

Ce poți să le spui unor asemenea tâmpiți? Da, de regulă, în spitale se moare. Vorba puștilor, „Nașpa!”.

Dar puțini avem șansa de a muri în somn, în patul nostru, de vreun stop cardiac; la plimbare, în parc; la cazino; la ruletă, așa cum mi-ar plăcea mie, de exemplu; sau la gagic, așa cum mi-ar plăcea, nu doar mie.

Moartea este nasoală. Și cum ziceam, de regulă se petrece pe la spital. Cum ar fi fără spitale, v-ați gândit vreunul? Vreunul din ăștia, tâmpiții care strigă „asasinii” și „hoții”… Aud?

Dar fără doctori? De câte ori v-au salvat viața doctorii ăștia, d-voastră și celor dragi… Aud? De multe ori?

Da, și mie.

Ce alegi între o moarte sigură și un doctor care face ce poate?

Ei bine, Odată, ultima dată, la un moment dat, fiecăruia dintre noi, viața nu-i va mai putea fi salvată. Între o moarte sigură, însă, și un doctor care face ce și cât poate, ce este de ales?

Este foarte greu de înțeles lucrul ăsta? E foarte simplu! Pe bune! Este chiar foarte, foarte greu?