Evenimentul Zilei > Actualitate > Păcăleală sinsitră de 1 aprilie: doi morți au fost încurcați și tirmiși unor familii diferite
Păcăleală sinsitră de 1 aprilie: doi morți au fost încurcați și tirmiși unor familii diferite

Păcăleală sinsitră de 1 aprilie: doi morți au fost încurcați și tirmiși unor familii diferite

Două familii din Valea Jiului așteaptă să-și recupereze morții, după ce aceștia au fost trimiși altor aparținători. Parctic, cadavrele a doi bărbați au fost schimbate între ele, la morga spitalului din Petroșani, dintr-o eroare. Aproape comic este că familia unuia nici nu a realizat că a primit un străin, l-a privegheat și l-auînmormântat creștinește, scrie Gazeta de Dimineață (GDD). Acum există un ordin de la procuror să-l exhumeze. Cealaltă familie însă, a fost mai vigilentă, sesizând că trupul neînsuflețit nu este al rudei ei.

”Am făcut exhumarea pentru a identifica cadavrul ridicat de la morga spitalului din Petroșani”, a declarat Alexandru Scafariu, adjunctul Poliției Petroșani, citat de jurnaliștii hunedoreni. În cauză, procurorii, au deschis și un dosar penal pentru profanare de morminte.

Totul a pornit de la o eroare umană, celor doi bărbați decedați înversându-li-se brățările de identificare. Ambii bărbați au decedat sâmbătă, la câteva ore distanță unul de altil, unul la ATI, celălalt la Cardiologie.

“Imediat ce am ajuns la capelă mi-am dat seama că nu e tata. Am căutat prin toate capelele și nu l-am găsit. Atunci am sesizat poliția, care prima dată a crezut că glumesc”, a declarat pentru GDD fiul bărbatului din Petroșani care a decedat sâmbătă la spital. Bărbatul a ajuns în orașul Vulcan, unde a și fost îngropat de o familie care nu a remarcat faptul că e un străin. acum familia bărbatului așteaptă finalizarea anchetei și tragerea la răspundere a vinovaților.