Evenimentul Zilei > Social > Ordin comun MS-ME: Masca este obligatorie peste tot, chiar şi în exteriorul şcolii
Ordin comun MS-ME: Masca este obligatorie peste tot, chiar şi în exteriorul şcolii

Ordin comun MS-ME: Masca este obligatorie peste tot, chiar şi în exteriorul şcolii

Ordin comun MS-ME: Masca este obligatorie peste tot, chiar şi în exteriorul şcolii. Potrivit ordinului masca este obligatorie pentru elevi chiar şi în afara claselor.

Ordin comun MS-ME: Masca de protecţie este obligatorie pentru tot personalul din şcoli. Aşadar, potrivit ordinului comun emis de cele două ministere, masca de protecţie va fi purtată chiar şi afară când elevii sunt în pauză:

-sălile de clasă,

-în cancelarie,

-în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ,

-în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior.

Ordin comun MS-ME referitor la revenirea copiilor în şcoli din data de 8 februarie 2021

Potrivit ordinului, masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar. Masca de protecţie va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior şi exterior.

Ordin comun MS-ME: Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor

Ordinul mai prevede că personalul medico-sanitar sau, în absenţa acestuia, persoana desemnată de unitatea de învăţământ va efectua instruirea personalului didactic, personalului didactic auxiliar şi nedidactic pentru a observa starea de sănătate a elevilor şi pentru implementarea normelor din acest ordin şi va furniza informaţii privind elemente generale despre infecţia SARS-CoV-2.

Personalul didactic trebuie să informeze şi să recunoască următoarele lucuri despre starea elevilor:

-cele de igienă,

-tehnica spălării pe mâini,

-recunoaşterea simptomelor COVID-19,

-modul de purtare şi eliminare corectă a măştilor,

-măsurile de distanţare fizică necesare.

Ordin comun MS-ME: Obligaţiile pe care le au cadrele didactice cu privire la elevi şi cum trebuie să acţioneze în anumite cazuri

Mai precis, „cadrele didactice au obligaţia să anunţe cadrul medical şcolar sau responsabilul desemnat de conducerea unităţii în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs simptomatologie (tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăţi de respiraţie, vărsături), însoţite sau nu de creşteri de temperatură, în vederea aplicării protocolului de izolare”, se mai arată în ordinul comun al ministerului Educaţiei şi al ministerului Sănătăţii.