Evenimentul Zilei > Actualitate > Document. Noile condiții la care se vor supune și elevii, și profesorii la deschiderea școlilor
Document. Noile condiții la care se vor supune și elevii, și profesorii la deschiderea școlilor

Document. Noile condiții la care se vor supune și elevii, și profesorii la deschiderea școlilor

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţei au finalizat, joi seară, ordinul comun care prevede măsurile pentru redeschiderea şcolilor începând de luni. Documentul urmează a fi publicat în Monitorul Oficial.

S-a finalizat documentul privind redeschiderea școlilor. Care sunt noile decizii. Vezi ordinul semnat de ministerul Sănătății și cel al Învățământului în format PDF. Vineri, de la ora 12, urmează să se țină o conferință de presă în care vor oferi declarații Vlad Voiculescu și  Sorin Cîmpeanu.

Ordin comun ME& MS 04.02.2021_1

Documentul completat de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au introdus mai multe reguli care să le confere siguranță elevilor și cadrelor didactice.

”La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal se efectuează ancheta epidemiologică şi testarea contacţilor acestuia. Conducerea unităţii de învăţământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeaşi clasă sau suspendarea cursurilor, după caz”.
De asemenea, documentul prevede că, în cazul în care este necesară suspendarea activităţii unei şcoli, decizia se ia, la propunerea şcolii, prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă se suspendă prezența fizică, orele continuă de acasă

Ordinul prevede că, în cazul în care se suspendă activitatea unei clase sau a şcolii, orele continuă în sistem online.

”Stagiile de pregătire practică pentru elevii din învăţământul liceal tehnologic, postliceal, profesional şi profesional dual se desfăşoară cu prezenţa fizică a elevilor, cu respectarea procedurilor privind măsurile de protecţie instituite de către entităţile organizatoare de stagii de pregătire practică şi prevederile prezentului ordin, indiferent de scenariul epidemiologic”, se mai arată în document.

Măsurile sanitare care prevăd distanţarea la 1 metru, purtarea măştii şi realizarea de culoare diferenţiate pentru intrare/ ieşire, acolo unde este posibil, se menţin.

”Organizarea spaţiilor (sălilor de clasă), cu aşezarea băncilor astfel încât să se asigure distanţarea de minim 1 m. În situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maxim posibilă”, se mai arată în ordin.