Evenimentul Zilei > Social > Breaking News. Orban, anunț de ultima oră despre închiderea școlilor. E de necrezut!
Breaking News. Orban, anunț de ultima oră despre închiderea școlilor. E de necrezut!

Breaking News. Orban, anunț de ultima oră despre închiderea școlilor. E de necrezut!

După ce vineri seara anunțul privitor la închiderea școlilor înainte de alegerile locale de pe 27 septembrie, premierul Ludovic Orban a revenit asupra acestei chestiuni

Alegerie locale nu vor afecta procesul de învățământ, ne asigură premierul Ludovic Orban de la Botoşani. Potrivit premierului, şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise o zi sau două. Ludovic Orban a explicat, însă, că orele vor fi susține online, nefiind suspendate. Premierul a mai afirmat că Executivul va lua luni o decizie privind numărul de zile în care unităţile de învăţământ vor fi închise .

„Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni”

„Şcoala se va desfăşura online, o zi, două. Vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot. Acest lucru pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. „, a afirmat premierul Ludovic Orban.

O zi alocată pentru dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare

Orban a precizat şi vineri seară, la Reghin, că după alegerile locale va fi necesară cel puţin o zi pentru dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare. Potrivit premierului, deocamdată nu a fost luată o decizie la nivel naţional privind desfăşurarea online a cursurilor.

„Cu siguranţă va există o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau un răspuns. Dar cu siguranţă vor există zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online. Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online. Pentru că avem nevoie de cel puţîn o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare. Acest lucru în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro.