Evenimentul Zilei > Politica > Se dau măști gratuit de la stat. Avertismentul lui Orban: „Trag un semnal de alarmă”
Se dau măști gratuit de la stat. Avertismentul lui Orban: „Trag un semnal de alarmă”

Se dau măști gratuit de la stat. Avertismentul lui Orban: „Trag un semnal de alarmă”

Măștile de protecție sanitară destinate persoanelor defavorizate, achiziționate de Guvern, au fost trimise deja în teritoriu și urmează să fie distribuite prin intermediul primăriilor.

Guvernul a încheiat achiziția de măști care urmează să fie distribuite gratuit persoanelor din categoriile sociale defavorizate. Premierul Ludovic Orban a anunțat că acestea au ajuns deja la Direcţiile de Sănătate Publică din țară și urmează să fie distribuite populației.

„Vreau să vă anunţ că s-a finalizat achiziţia de măşti pentru cele 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate. Aceste măşti au fost predate către Direcţiile de Sănătate Publică, care urmează să le distribuie către cetăţeni prin intermediul administraţiilor locale”, a declarat premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită electorală la Bacău.

Premierul a mai spus că măștile destinate persoanelor defavorizate vor fi împărțite pe baza unor evaluări sociale și trebuie să ajungă la cetățeni în cea mai scurtă vreme. El a cerut primarilor, în special celor din PSD, să nu se folosească de această acțiune pentru a câștiga puncte electorale în ultima săptămână de campanie, înainte de alegeri.

„Aici trag un semnal de alarmă către primari, să nu se apuce să-şi facă campanie pe această temă Aceste măşti sunt acordate pe baza unor anchete sociale, pe baza unor evaluări, cetăţenii au dreptul să primească măştile şi măştile respective trebuie să ajungă la oameni fără să fie vreo condiţionare politică, că le trece prin cap PSD-iştilor să facă şi chestii de-astea”, a mai spus Ludovic Orban.

În același context, premierul Ludovic Orban a anunțat că au fost achiziționate și măștile de protecție sanitară ce urmează să fie folosite în ziua alegerilor locale, în secțiile de votare. Acestea au fost predate către prefecturi, de unde vor fi repartizate mai departe către locațiile în care se va desfășura procesul de votare.

„În ceea ce priveşte măştile pentru ziua votului pentru procesul electoral, ele au fost achiziţionate şi au fost transmise către Prefecturi”, a afirmat premierul care s-a aflat sâmbătă la un miting electoral din Bacău.

Ludovic Orban, ironie la adresa PSD: În locul lor, nu aș vorbi de funie în casa spâzuratului!

Scenariu roșu pentru încă două unități școlare. Ce se întâmplă cu elevii