Evenimentul ZileiPoliticaOrban a creat o echipă specială de urgență. Premierul caută vinovații

Orban a creat o echipă specială de urgență. Premierul caută vinovații

Orban a creat o echipă specială de urgență. Premierul caută vinovații
La ședinţa desfăşurată duminică la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere de la Ciolpani și prezidată de premierul Ludovic Orban au participat oficiali cu funcţii de responsabilitate în cazul incendiului declanşat, sâmbătă, la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 10 morţi.

„În cursul dimineţii am avut întrevedere cu miniştrii Sănătăţii, de Interne, cu secretarul de stat Arafat, cu alţi factori de răspundere implicaţi în tragedia de la Neamţ.

Am solicitat ca DSP, partea de inspecţie sanitară şi pompierii din cadrul ISU să efectueze, de luni, inspecţii si evaluări a instalaţiilor de alimentare cu gaze ale secţiilor ATI şi verificarea conformităţii cu măsurile de siguranţă pentru medicii şi pacienţii de la ATI.

Având în vedere că incendiul a avut loc în secția ATI destinat bolnavilor de COVID-19, s-au stabilit măsuri suplimentare pentru protejarea criminaliștilor împotriva infecțiilor cu noul Coronavirus, cât și a substanțelor chimice degajate în urma incendiului. Pentru operativitatea analizei în laborator a probelor colectate de la fața locului, s-a ordonat constituirea unor echipe care vor asigura transportul rapid de la Piatra-Neamț la Institutul Național de Criminalistică.

„Pentru coordonarea misiunii de transport între locul cercetării și INC, a fost desemnat adjunctul IGPR, chestor de poliție Florin Brăcea. Totodată, s-a stabilit ca Grupul de lucru constituit la nivelul MAI pentru gestionarea activităților de la Piatra-Neamț și București, cu privire la finalizarea cercetărilor în cel mai scurt timp, să fie condus de către Secretarul de stat chestor-șef de poliție Bogdan Despescu”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Medicul erou a ajuns cu bine în Belgia

„Pot să vă spun despre medicul erou că a ajuns la Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia, a fost preluat, s-a evaluat starea lui de sănătate şi este în tratament. Suntem ţinuţi la curent cu evoluţia stării sale de sănătate. Când avem informaţii relevante, le vom pune la dispoziţia presei. Ne rugăm pentru sănătatea lui. Este bine îngrijit, spitalul Regina Maria are printre cele mai înalte standarde de îngrijire a marilor arşi”, a adăugat Orban

 

Premierul a solicitat presei să nu mai apeleze medicii de la Spitalul Militar Regia Astrid, deoarece aceştia s-au plâns de „bombardamentul informaţional” la care au fost supuşi de către reporteri.


Accesează: