Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu cere demisia lui Orban și a lui Tătaru: „Nu au nici o scuză”
Tăriceanu cere demisia lui Orban și a lui Tătaru: „Nu au nici o scuză”

Tăriceanu cere demisia lui Orban și a lui Tătaru: „Nu au nici o scuză”

Senatorul Călin Popescu-Tăriceanu cere demisia premierului Ludovic Orban și a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Călin Popescu-Tăriceanu susţine că Guvernul nu poate spune că nu a ştiut că situația nu este în regulă la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamţ. Într-un mesaj pe care l-a postat pe contul său de Facebook, el a arătat că, în urmă cu câteva săptămâni, toată lumea a văzut pe toate posturile de televiziune imaginile cu bolnavii care erau lăsați să aștepte afară, în frig, noaptea.

„Imaginile pe care le-am văzut ieri noapte din spitalul groazei de la Piatra Neamţ mă vor urmări mult timp de acum înainte. Paturile făcute scrum, plasticul topit şi fiarele contorsionate dau imaginea suferinţei prin care au trecut în ultimele minute de viaţă pacienţii din salonul ATI incendiat”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, în mesajul pe care l-a postat, duminică, pe Facebook.

El a precizat că premierul Ludovic Orban şi ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, sunt responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat la spitalul din Piatra Neamț și că nu au nici o scuză pentru această situație.

„Nici Orban şi nici Tătaru nu au nici o scuză de data asta! Spitalul din Piatra Neamţ este acel spital care până acum o săptămână îşi tria bolnavii în aer liber, în vânt şi ploaie, şi îi ţineau acolo câte 8 sau 10 ore! Asta am văzut cu toţii pe toate posturile de televiziune, deci Guvernul nu poate spune că nu a ştiut că ceva era în neregulă la Piatra Neamţ!”, a scris Tăriceanu.

Tăriceanu cere demisii

În acest context, senatorul a catalogat drept cinică conferința de presă susținută de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în faţa spitalului din Piatra Neamţ, și a cerut demisia acestuia și a premierului Ludovic Orban.

„Foarte cinică conferinţa de presă de la faţa locului a ministrului Tătaru! Nici o vorbă despre cei decedaţi, nici o vorbă despre rudele care aşteptau veşti despre cei implicaţi în incendiu, nici o fărâmă de compasiune pentru decedaţi şi suferinzi! Doar un robot care pune pe repede înainte o placă din care nimeni nu înţelege nimic. Nu cred că Orban şi Tătaru trebuie să prindă votul din 6 decembrie în funcţiile pe care le deţin acum! Plecarea lor ACUM este ultima rază de speranţă că mai putem să punem ordine în ţară şi reîncepe drumul spre normalitate!”, a precizat Tăriceanu.

În incendiul care a izbucnit sâmbătă seara, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț și-au pierdut viața zece persoane, iar alte șapte, între care și un medic, au fost rănite.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: