Evenimentul Zilei > Actualitate > Orban a aruncat bomba și acum ia avionul spre Franța. Ce a decis premierul
Orban a aruncat bomba și acum ia avionul spre Franța. Ce a decis premierul

Orban a aruncat bomba și acum ia avionul spre Franța. Ce a decis premierul

După ce și-a anunțat intențiile privind reinstaurarea carantinei și interzicerea circulației pe timpul nopții, Ludovic Orban a plecat în Franța

În urmă cu doar o zi, Ludovic Orban își anunța intenția ca românii să reintre într-o perioadă de reguli strice, printre care și carantinarea. Premierul României a dat ca exemplu alte țări europene, printre care Italia, Spania și Franța, care deja au adoptat o serie de măsuri strice. La câteva ore distanță, Orban a anunțat că se deplasează, într-o misiune diplomatică, tocmai în Franța.

Premierul Ludovic Orban se va afla, luni şi marţi, într-o vizită oficială în Franţa, unde va avea convorbiri cu omologul francez, Jean Castex.

De cine este însoțit Ludovic Orban în Franța

Potrivit Guvernului, prim-ministrul va fi însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Luni, premierul Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Republicii Franceze, cei doi oficiali urmând să participe şi la o ceremonie de semnare a unor documente bilaterale. Ulterior, sunt prevăzute declaraţii de presă comune la Hotel de Matignon.

Ce are Orban pe agendă

Tot luni, este programată o întrevedere cu preşedintele Partidului „Les Republicains”, Christian Jacob, la sediul Ambasadei României de la Paris.

În cadrul vizitei din Franța, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Franceze, Richard Ferrand, cu preşedintele Senatului, Gerard Larcher, cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa – România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF), precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Franţa.

Pe agendă se mai află participarea la reuniunea Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria.

Care pot fi efectele răspândirii virusului

Înainte de a pleca spre Franța, Ludovic Orban a încercat să lămurească unul dintre cele mai stresante subiecte pentru români: intrăm în carantină? În condiţiile în care tot mai multe localităţi au trecut de o rată a infectării de 3 la mia de locuitori, Orban a spus răspicat că se ia în calcul o asemenea decizie.

“Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000.

Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a precizat, sâmbătă, şeful Guvernului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.