Evenimentul Zilei > International > TRAGEDIE AVIATICĂ la NIVEL ÎNALT. Un elicopter ONU s-a PRĂBUȘIT. 3 peroane și-au pierdut VIAȚA
TRAGEDIE AVIATICĂ la NIVEL ÎNALT. Un elicopter ONU s-a PRĂBUȘIT. 3 peroane și-au pierdut VIAȚA

TRAGEDIE AVIATICĂ la NIVEL ÎNALT. Un elicopter ONU s-a PRĂBUȘIT. 3 peroane și-au pierdut VIAȚA

Tragedie aviatică! În urma prăbușirii unui elicopter militar etiopian în interiorul unui complex al Naţiunilor Unite în regiunea Abiye revendicată atât de Sudan cât şi de Sudanul de Sud, trei membri ai echipajului și-u pierdut viața, iar 10 pasageri au fost răniți, a anunţat duminică ONU într-un comunicat, citat de France Presse şi DPA.

Elicopterul, potrivit comunicatului, transporta 23 de pasageri în momentul prăbuşirii care a avut loc sâmbătă în interiorul complexului Forţei interimare de securitate a Naţiunilor Unite pentru Abyei (FISNUA), „ucigând trei dintre membrii echipajului său”.

„Zece pasageri au fost răniţi, dintre care trei sunt în stare critică”, a subliniat aceeaşi sursă fără a dezvălui naţionalitatea victimelor.

Elicopterul, un MI-8, transporta trupe etiopiene de la Kadugli în Sudan spre Abye, o regiune bogată în petrol şi contestată de la independenţa Sudanului de Sud în 2011.

„Investigăm acest incident”, a declarat comandantul Forţei FISNUA, generalul Gebre Adhana Woldezgu.

Etiopia este singura ţară care contribuie la FISNUA, ce numără aproximativ 4.500 de soldaţi.

Consiliul de Securitate al ONU a avertizat că situaţia din Abiye şi de-a lungul frontierei dintre Sudan şi Sudanul de Sud „continuă să reprezinte o ameninţare gravă la adresa păcii internaţionale”, cerând ambelor ţări să facă progrese concrete în demarcarea şi supravegherea frontierei, scrie Agerpres.