„Ideea potrivit căreia Covid-19 nu atinge decât persoane în vârstă este, de fapt, eronată”, a reamintit directorul general al OMS pentru Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă difuzată online din Copenhaga.

„Vârsta nu este singurul factor de risc pentru o formă severă a bolii”, a spus Kluge. Au fost observate cazuri critice la adolescenți și adulți tineri, mulți au necesitat terapie intensivă și unii au murit, a insistat el, scrie AFP.

În Europa, cea mai tânără victimă identificată este un copil de 12 ani care a murit în Belgia. În Statele Unite, un copil în vârstă de șase săptămâni, infectat cu coronavirus, a murit, fiind cel mai tânăr pacient decedat pe teritoriul nord-american.

Cu toate acestea, „cei care îmbătrânesc într-o stare de sănătate bună prezintă un risc mai mic”, a spus Kluge, care asigură „că persoanele de peste 100 de ani (…) internate în spital pentru Covid-19 s-au recuperat pe deplin “.

Pentru Kluge, respectarea regulilor de sănătate este necesară „la orice vârstă”.

„Nu este doar un act de solidaritate față de ceilalți (…) ci și de un act vital pentru propria sănătate și siguranță”, a precizat el.