Potrivit statisticilor mondiale ale OMS, 465.319 de cazuri au fost confirmate sâmbătă faţă de 449.720 vineri şi 437.247 joi. Această cifră nu oferă o idee exactă despr estarea pandemiei pentru că este influenţată de multiplicare testelor.

Impactul și implicațiile globale ale coronavirusului

Emisfera nordică se află într-un moment critic al pandemiei de Covid-19, a avertizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmând că un număr prea mare de ţări înregistrează o progresie exponenţială de cazuri.

Un număr prea mare de ţări cunoaşte o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta face ca spitalele şi centrele de ingrijire să fie aproape sau şi-au depăşit capacităţile şi suntem abia în octombrie, a adăugat el. A estimat că următoarele luni vor fi foarte dificile în contextul în care unele ţări se află pe un drum periculos

COVID-19 dă peste cap în primul rând Europa

Al doilea val de COVID-19 se dovedește a fi mai distructiv în Europa, în ceea ce privește numărul total de cazuri – Rusia (1.354.163), Spania (937.311), Franța (779.063), Marea Britanie (654.644) și Italia (372.799) – raportarea zilnică a cazurilor noi în cursul ultimei luni. Ca urmare, blocările și închiderile au revenit în multe țări.

Franța a anunțat restricţii noaptea în marile sale orașe, inclusiv Paris, în timp ce Germania și Italia au ordonat închiderea la miezul nopții a barurilor și restaurantelor. Marea Britanie aplică trei niveluri de restricții, în funcție de prevalența virusului la nivel regional. Cu toate acestea, chiar și la cel mai înalt nivel, acesta nu este încă un blocaj la fel de strict ca în martie și aprilie.

În ceea ce privește vaccinul, Johnson & Johnson au declarat marți că întrerupe procesul de vaccinare după ce un participant a dezvoltat o boală inexplicabilă. Un comitet va studia cazul înainte de a decide cu privire la reluarea procesului. În mod similar, Eli Lilly – Co au declarat marți că guvernul SUA și-a întrerupt procesul pentru un tratament cu anticorpi, în urma unor probleme de siguranță, informează counterpointresearch.