Evenimentul Zilei > International > Covid-19. Germania, lovită de al doilea val. Merkel, fără răspuns
Covid-19. Germania, lovită de al doilea val. Merkel, fără răspuns

Covid-19. Germania, lovită de al doilea val. Merkel, fără răspuns

Regiunile se tem că economia va fi iar sufocată, după ce și-a revenit încet în urma închiderii aproape totale a activității din primăvară.

Explozie a numărului de cazuri, dar restricții măsurate: după ce a fost o excepție în Europa în timpul primului val al Covid-19, Germania este lovită puternic de revenirea epidemiei și Angela Merkel are toate dificultățile în a găsi un răspuns.

„Situația a devenit în general foarte gravă”, s-a alarmat, joi, președintele institutului de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) Lothar Wieler pentru care virusul s-ar putea „răspândi într-un mod necontrolat”, dacă nu se face nimic.

Pentru prima dată de la începutul epidemiei, numărul cazurilor a depășit 10.000 de infecții noi în fiecare zi, ajungând la 11.287 de cazuri suplimentare în 24 de ore, potrivit cifrelor publicate joi.

„Cu cât mai multe persoane din cercurile private se infectează, cu atât vor răspândi mai mult” virusul în altă parte, a avertizat Wieler.

Cu toate acestea, el a asigurat că este încă posibil să „îndiguim” răspândirea pandemiei „prin respectarea sistematică a gesturilor de barieră”, dar și prin „aerisirea regulată” a spațiilor închise: „nu suntem neputincioși”.

Până acum Germania a rezistat destul de bine crizei și, chiar și în vârful  din martie, nu a trecut de 6.300 de noi infecții zilnic.

Evitând saturația spitalelor sale, țara a primit chiar și zeci de pacienți din Italia, Franța și Belgia în acel moment,  pentru a le descongestiona țărilor respective sistemul de sănătate tensionat.

9875 de morți până acum

Cifrele actuale sunt departe de a face din Germania una dintre cele mai afectate de resurgența virusului în Europa.

Dar există temeri puternice că situația va escalada, deoarece puține măsuri coercitive au fost reimpuse, spre deosebire de anunțurile restrictive și  de izolare care s-au înmulțit în alte țări în ultimele zile.

Numărul pacienților aflați în terapie intensivă s-a dublat în două săptămâni: aceștia sunt 964 în toată țara, inclusiv 430 trecuți pe ventilator.  21.401 din cele 29.799 de paturi de terapie intensivă din Germania sunt ocupate în prezent.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: