Evenimentul Zilei > Social > OMS, o nouă alarmă. Temerile cresc, Delta rezistentă la vaccin. Imunitatea lumii, „imposibilă”
OMS, o nouă alarmă. Temerile cresc, Delta rezistentă la vaccin. Imunitatea lumii, „imposibilă”

OMS, o nouă alarmă. Temerile cresc, Delta rezistentă la vaccin. Imunitatea lumii, „imposibilă”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) urmează să lanseze o avertizare majoră cu privire la tulpina Delta rezistentă la vaccin.

OMS este de așteptat să facă anunțul în această după-amiază, după ce temerile cu privire la un alt val Covid s-au adeverit asistând la o erupție la nivel global.

Ieri, experții au dat avertismente puternice cu privire la severitatea variantei Delta văzută prima dată în India în octombrie anul trecut. Un om de știință din Oxford a spus că varianta Delta a distrus șansele lumii de a obține cu totul imunitatea.

Anunţ de la cel mai înalt nivel: Tulpina Delta ar putea infecta în continuare persoanele vaccinate

Sir Andrew Pollard, directorul grupului de vaccinuri Oxford, a declarat marți parlamentarilor că tulpina Delta ar putea infecta în continuare persoanele vaccinate, făcând imunitatea efectivului „imposibilă”.

„Știm foarte clar că această variantă actuală, varianta Delta, va infecta în continuare persoanele care au fost vaccinate și asta înseamnă că oricine care nu este încă vaccinat, la un moment dat, va întâlni virusul”, a spus Sir Andrew.

„Situaţia este extrem de dificilă deoarece afectează în continuare persoanele vaccinate”

Nu numai că, expertul a avertizat că s-ar putea să vedem „o variantă care este chiar mai rapidă în răspândire la populațiile vaccinate”, potrivit lui Sir Andrew, acest lucru înseamnă că nu ar trebui să facem un program de vaccinare bazat pe imunitatea populaţiei.

Varianta mortală a Deltei a străbătut acum 132 de țări și a contribuit semnificativ la numărul de morți, 131.000 de cetățeni britanici.

Directorul OMS pentru situații de urgență, Michael Ryan, a spus anterior cu privire la Delta că este un avertisment pe care trebuie să îl luăm în considerare înainte de apariția unor variante mai periculoase, ceea ce a dus la temeri privind restricții şi noi blocaje.

Pandemia ar putea fi „mai aproape de început decât de sfârșit”

Avertismentul de ieri asupra imunității a venit întrucât un alt expert în domeniu a avertizat că pandemia ar putea fi „mai aproape de început decât de sfârșit”.

Dr. Larry Brilliant, principal epidemiolog, a făcut afirmația dură pe baza faptului că doar 15% din populația globală a fost vaccinată. Dr. Brilliant a spus: „Dacă nu vaccinăm pe toată lumea în peste 200 de țări, vor exista în continuare variante noi”.

El a prezis că Covid va deveni un „virus pentru totdeauna” și a spus că rapelul ar trebui să fie o prioritate în această toamnă, dar avertismentul a rămas… Covidul nu pleacă nicăieri, relatează Express.