Evenimentul Zilei > Politica > Olguța Vasilescu nu va opri iluminatul de Crăciun în Craiova. Cum le răspunde acuzațiilor de risipă: „Să punem în balanță bucuria oamenilor”
Olguța Vasilescu nu va opri iluminatul de Crăciun în Craiova. Cum le răspunde acuzațiilor de risipă: „Să punem în balanță bucuria oamenilor”

Olguța Vasilescu nu va opri iluminatul de Crăciun în Craiova. Cum le răspunde acuzațiilor de risipă: „Să punem în balanță bucuria oamenilor”

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a răspuns celor care au acuzat-o că face risipă de energie. Acuzațiile au venit ca urmare a declarațiilor sale, de zilele trecute, conform cărora iluminatul public de sărbători în Craiova nu va fi afectat de criza energetică. Aceste afirmații i-au adus numeroase critici, în condițiile în care toată lumea îndeamnă la economie.

Primarul municipiului Craiova, a ținut să clarifice situația și să explice câtă energie electrică se consumă, de fapt, din cauza instalațiilor de lumini de Crăciun.

„Am văzut zilele astea toți haterii care spuneau că Olguța nu face economie şi face risipă de curent. Anul trecut am avut un milion de beculețe, am avut 11.500 kwh, asta înseamnă o factură pe perioada iernii undeva la 20.000 de lei, vorbim despre iluminatul de sărbători, nu despre iluminatul public”, a explicat Olguța Vasilescu.

Potrivit spuselor sale, bucuria oamenilor valorează mai mult decât o factură estimată la 20.000 de lei. Motiv pentru care nu dorește să renunțe la iluminatul de sărbători.

„Dacă dvs considerați că ar trebui să facem economie de la 20.000 de lei și să punem în balanță bucuria oamenilor care trebuie să se plimbe pe străzi iluminate frumos, nu să orbecăie așa cum s-a întâmplat anul trecut în Bucureşti şi să se împiedice în brazi de traforaj, înseamnă că noi nu mai știm ce avem de făcut și trebuie să-i lăsăm pe alții. Anul trecut am fost pe locul 6 între târgurile de Crăciun din Europa, vrem să ne păstrăm blazonul anul acesta. Vrem să extindem iluminatul de sărbători și în alte cartiere. Toate instalațiile astea consumă cât 12 calorifere care se află în priză”, a mai explicat Olguța Vasilescu.

Cum se face economie la Primăria Craiova

Potrivit spuselor sale, primăria Craiova a luat o serie de măsuri pentru a reduce consumul de energie. Olguța Vasilescu a dat o serie de exemple în acest sens. Astfel, au fost înlocuite vechile lămpi de iluminat cu altele moderne, de tip LED, iar în anumite locuri, iluminatul public este întrerupt pe timp de noapte.

„Am luat și noi o serie de măsuri pentru a reduce facturile la curent. De exemplu, într-un pasaj aveam niște lămpi vechi, am făcut un proiect să le schimbăm și să fie tot pe led. Ne gândim că în parcuri să întrerupem iluminatul între 12 noaptea și 5 dimineață, pentru că, teoretic nu are cine să se plimbe noaptea în parc. Dacă o să luăm această măsură o să ne asigurăm că se închide noaptea, astfel încât să nu poată intră nimeni în parc”, a încheiat Olguța Vasilescu într-o intervenție la România TV.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: