Evenimentul Zilei > International > Oficial! Amendă de 100 euro pentru cei care refuză vaccinarea. Se întâmplă în Europa
Oficial! Amendă de 100 euro pentru cei care refuză vaccinarea. Se întâmplă în Europa

Oficial! Amendă de 100 euro pentru cei care refuză vaccinarea. Se întâmplă în Europa

Măsură fără precedent în Europa! Guvernul Greciei a stabilit o amendă lunară de 100 euro pentru persoanele nevaccinate împotriva Covid-19. Atenție! Este vorba doar despre femeile și bărbații cu vârsta peste 60 de ani.

Așadar, măsura va intra în vigoare de la 16 ianuarie. Persoanele cu vârsta peste 60 de ani și care refuză vaccinarea împotriva Covid-19 vor fi amendate „suma de 100 de euro pe lună”. În momentul în care acceptă inocularea, vor scăpa de amenda lunară.

Reprezentanții Guvernului Greciei au explicat încă o dată de ce vaccinul împotriva COVID-19 este obligatoriu pentru această grupă de vârstă. Măsură a fost luată pentru că „nouă din zece decese cauzate de Covid-19 afectează această grupă de vârstă”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Yannis Economou, a declarat că „şapte din zece persoane intubate aveau peste 60 de ani şi opt din zece nu erau vaccinate”.

De la 16 ianuarie 2022, amenzile vor curge în fiecare lună

„Din 16 ianuarie se vor aplica sancţiunile prevăzute de lege şi se va aplica o amendă administrativă lunară de 100 de euro atât timp cât aceste persoane nu sunt vaccinate”, a spus acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin urmare, pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că vaccinul va fi obligatoriu pentru cei peste 60 de ani.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, a anunţat că 50 de centre de testare vor fi instalate în apropiere de tabere ale armatei, pentru a ajuta farmaciile care efectuează teste PCR şi antigen.

Grecia a avut o strategie de vaccinare eficientă

La sfârşitul lunii noiembrie, aproape 67% din populaţia generală a Greciei a fost vaccinată împotriva Covid-19. 79% dintre cei vaccinați sunt adulţi. Pandemia de coronavirus a ucis 21.600 de persoane în Grecia.

Rata de mortalitate a crescut brusc în această țară la începutul lunii noiembrie, conform AFP, preluată de Agerpres. La ultima informare oficială, autorităţile sanitare elene au anunţat că 77 de persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza Covid-19, în timp ce 670 de persoane se aflau la terapie intensivă.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: