Alerta a fost dată în jurul orei două dimineața, atunci când un apel la 112 a anunțat că femeia s-a autoincendiat. În primă fază, un echipaj SMURD a venit la fața locului, iar ulterior, a fost redirecționat un alt echipaj cu medic. După ce a primit îngrijiri medicale la domiciliu, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Femeia era perfect conștientă în momentul în care a sosit echipajul medical,  însă a suferit arsuri severe, de gradul III, pe aproape jumătate din suprafața corpului, potrivit purtătorului de cuvânt SJU Bistrița, Camelia Strungari.

”Femeia, de 24 de ani, a ajuns la UPU astă-noapte, în jurul orei 02:30, cu arsuri de gradul III pe aproximativ 45% din suprafața corpului (cap, față, gât, membre superioare torace anterior, flancuri, abdomen), arsuri de căi aeriene, conștientă, însă cu dureri mari. A fost tratată în Unitatea de Primiri Urgențe și în această dimineață va fi transferată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arși din București”, a declarat Camelia Strungari, pentru Ziar de Bistrița.

Momentan, nu se cunosc motivele pentru care femeia a decis să recurgă la gestul extrem.

UPDATE 11:17

Potrivit presei locale, femeia și-a dat foc în urma unei dispute domestice.