Evenimentul Zilei > Actualitate > O profesoară s-a trezit cu 20.000 de reclamații și a fost blocată pe TikTok. Idei extreme promovate
O profesoară s-a trezit cu 20.000 de reclamații și a fost blocată pe TikTok. Idei extreme promovate

O profesoară s-a trezit cu 20.000 de reclamații și a fost blocată pe TikTok. Idei extreme promovate

O profesoară și-a creat mari antipatii și a fost blocată de administratorii TikTok, din cauza ideilor fanatice pe care le promova.

O profesoară din Statele Unite ale Americii (SUA), cu mare succes pe TikTok, s-a trezit cu contul blocat. Kadie Karen Diekmeyer predă la o școală primară și a devenit populară cu pseudonimul „The Vegan Teacher” (Profesoara vegan). O militantă a stilului vegan, americanca și-a format o comunitate foarte numeroasă pe TikTok. 1,7 milioane de utilizatori o urmăreau pe Kadie Diekmeyer. Nu toată lumea era de acord cu postările ei. Astfel că au fost formulate aproximativ 20.000 de reclamații împotriva ei, conform nypost.com.

Profesoară blocată de administratorii TikTok, după ce au curs plângerile împotriva ei

Contestatarii nu s-au oprit aici și au formulat o petiție pe siteul change.org. Se spunea despre contul respectiv, blocat între timp, că avea un conținut neadecvat. Iar oamenii erau forțați și îndoctrinați pentru a deveni vegani. Acuzațiile au mers până într-acolo încât cadrul didactic a fost arătat cu degetul și învinuit pentru că provoacă îmbolnăvirea și moartea oamenilor. A celor care îi îmbrățișează ideile culinare extremiste.

În aceste condiții, administratorii TikTok au decis să suspende contul profesoarei din SUA. Motivația a fost legată de ar încălcarea regulilor și termenii de utilizare ai platformei, conform sursei citate.

Caută succesul pe alte platforme on-line

În aceste condiții, Kadie Karen Diekmeyer a trebuit să se reorienteze către alte plaforme on-line pentru a se exprima. Ea s-a mutat pe YoutTube și Instagram. Pe prima platformă are deocamdată 32.000 de abonați, pe cea de-a doua 19.000 de urmăritori. Profesoara le-a transmis și un mesaj contestatarilor care au reclamat-o și au semnat petiția împotriva ei.

„Mulți dintre voi s-au trezit în această dimineață (marți) și au aflat că mi s-a interzis contul pe TikTok. Știu că mulți dintre voi sar de bucurie și cred că aceasta este o mare victorie. Cumva, te face să zâmbești să știi că un activist pentru drepturile animalelor este redus la tăcere”. A transmis cadrul didactic pasionat de stilul vegan.