Evenimentul Zilei > Actualitate > Italia pune interdicție pe TikTok. Măsura, decisă după moartea fetiței din Palermo
Italia pune interdicție pe TikTok. Măsura, decisă după moartea fetiței din Palermo

Italia pune interdicție pe TikTok. Măsura, decisă după moartea fetiței din Palermo

Autoritățile din Italia au impus interdicție pe TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este cunoscută cu certitudine. Măsura a fost adoptată după ce o fetiță a murit sufocată în timpul unui joc periculos.

Italia pune interdicție pe TikTok pentru anumiți utilizatori a căror vârstă nu este cunoscută cu certitudine.

Autoritățile din Italia au blocat provizoriu accesul la TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este garantată. Măsura a fost luată în regim de urgență după ce o fetiță de 10 ani a murit. Aceasta a răspuns la o provocare de pe rețeaua de socializare, „jocul cu eșarfa” și s-a sugrumat.

Autoritatea pentru protecția datelor personale a anunțat, printr-un comunicat, că „blocarea reţelei sociale” din China intră în vigoare imediat. Măsura va fi valabilă pânăîn data de 15 februarie.

Practic, TikTok are interdicţie de a exploata „datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranţă absolute”.

Înscrierea pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, nu a fost refuzată de firma proprietară în pofida vârstei fetiţei. Aceasta avea mai puțin de 13 ani, vârsta minimă prevăzută de TikTok, a subliniat autoritatea italiană de protecţie a datelor.

Italia pune interdicție pe TikTok după ce o fetiță a murit

Decizia intervine la câteva ore după anunţul morţii la Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) a unei fetiţe de 10 ani. Antonella, în vârstă de 10 ani, participa la o „blackout challenge” pe TikTok, în baia din casa familiei sale. Fetița şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp. În tot acest timp, provocarea era filmată cu telefonul mobil.

Fetița a fost descoperită, în stare de inconștiență, de sora ei, în vârstă de cinci ani, miercuri seara.

Antonella a fost transportată imediat la spitalul de pediatrie din Palermo, de părinți, însă nu a supravieţuit.

Parchetul a demarat o anchetă

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru „incitare la sinucidere”. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori. Aceștia vor să afle dacă Antonella era conectată cu alţi participanţi și dacă a fost invitată de altcineva să ia parte la provocare.

„Jocul cu eşarfa”, în care copiii îşi blochează respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă numeroase accidente. Unele dintre acestea sunt fatale pentru cei care le practică.