Un nou joc deosebit de periculos pe TikTok: Blackout Challenge. O fetiță de 10 ani a murit sufocată

Un nou joc deosebit de periculos pe TikTok: Blackout Challenge. O fetiță de 10 ani a murit sufocată Sursa: Arhiva EVZ

TikTok devine din ce în ce mai periculos. Ca dovada este incidentul din Italia cu feţiţa de 10 ani care murit prin asfixiere. Aceasta a participat la un joc promovat pe această reţea de socializare.

Totul s-a petrecut în oraşul Palermo, Italia, în timp ce fetiţa participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe TikTok. TikTok devine tot mai periculos în realitate. Ca dovadă că promovează un joc în care copii sunt învăţaţi cum să se sufoce. Fetița de 10 ani din cartierul Kalsa, Palermo a ajuns în comă la spital. Totul din cauza unui joc oribil. În ciuda încercărilor făcute de medici pentru fetiță, nu s-a putut face nimic. Fetița și-a legat cureaua de gât pentru a participa la jocul de pe TikTok. Una dintre cele mai populare rețele de socializare pentru adolescenți. Jocul se numeşte Blackout challenge, un test de sufocare extremă. Un joc care s-a transformat în tragedie. Antonella, în vârstă de 10 ani, aflată în baia din casa familiei, şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil.

Sora ei în vârstă de cinci ani a fost cea care i-a descoperit trupul inconştient, miercuri seara

„Jocul cu eşarfa” de pe TikTok încurajează copiii să îşi blocheaze respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari.

„N-am ştiut nimic”, a declarat tatăl fetei. „Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fiica mea, micuţa mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok, cum pot accepta asta?”, a adăugat tatăl care împreună cu soţia sa a decis să doneze organele fetei, astfel încât alţi copii să poată trăi datorită ei.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru ''incitare la sinucidere''. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă Antonella era conectată cu alţi participanţi, dacă a fost invitată de o altă persoană să ia parte la provocare sau dacă a realizat înregistrarea video pentru prieteni sau cunoscuţi.

Tik Tok a spus că va fi disponibil anchetatorilor

Ca reacţie la această tragedie, platforma lansată în 2016, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat. Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală.  Suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor'', se arată în document. «Folosim diverse instrumente pentru a identifica și a elimina orice conținut care ar putea încălca politicile noastre. În timp ce departamentul nostru de securitate nu a găsit nicio dovadă a conținutului care ar fi putut încuraja un astfel de eveniment. Continuăm să monitorizăm îndeaproape platforma ca parte a angajamentului nostru continuu de a ne menține comunitatea în siguranță. Suntem la dispoziția autorităților competente pentru a coopera la investigațiile lor . Acest lucru a fost declarat de un purtător de cuvânt al TikTok cu privire la moartea tragică a copilului din Palermo care s-a sufocat acceptând o provocare extremă pe platformă, scrie ilmessaggero.