Evenimentul Zilei > Actualitate > O profesoară a pulverizat dezinfectant în fața elevilor care nu purtau corect masca
O profesoară a pulverizat dezinfectant în fața elevilor care nu purtau corect masca

O profesoară a pulverizat dezinfectant în fața elevilor care nu purtau corect masca

O profesoară din Florida este acuzată de maltratarea copiilor după un incident legat de purtarea măștilor în clasă.

Christina Reszetar, profesoară la liceul din Largo, a pulverizat dezinfectant în fața elevilor, înfuriată că unii dintre ei nu poartă corect masca.

Potrivit departamentului de poliție din Largo, Florida, citat de canalul TV The Blaze, profesoara a devenit agresivă deoarece patru dintre elevi au refuzat să își așeze masca potrivit normelor.

Atunci, Reszetar, profesoară de matematică, a pulverizat dezinfectant în fața elevilor și pe corpul acestora.

Femeia a fost scoasă de poliție din liceu și dusă la închisoarea districtului Pinellas, miercuri. Împotriva ei au fost formulate patru capete de acuzare, de maltratare a copiilor, cu grave leziuni corporale.

Nu are bani de avocat

Profesoara de 51 de ani a compărut joi în fața unei instanțe.

Reszetar a spus judecătorului că predă matematica pentru persoanele cu handicap în liceul din Largo. Ea a adăugat că este profesoară de 21 de ani, dintre care ultimii 18 la acest liceu, a relatat WFLA-TV.

„Cred că pot caracteriza în mod corect gestul ca pe o gravă abatere disciplinară”, a spus judecătorul.

Incidentul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere, dar poliția nu a dat publicității imaginile. Reszetar a afirmat în instanță că înregistrarea ar dovedi că acuzațiile nu sunt corecte.

Judecătorul a întrebat-o pe profesoară:

„Veți putea să angajați un avocat care să vă reprezinte?”

Reszetar a răspuns:

„Nu îmi voi putea permite unul din salariul de profesoară.”

Reszetar a fost eliberată joi din penitenciar joi seara, pe declarație. Cum profesoara nu avea antecedente grave, judecătorul a eliberat-o fără cauțiune.

O purtătoare de cuvânt a districtului școlar a declarat că Reszetar este în continuare angajată la liceu.

Când profesorii o iau razna

În cadrul restricțiilor COVID, districtul Pinellas impune elevilor și profesorilor să poarte mască și să păstreze distanța de doi metri.

Nu este pentru prima dată când profesorii au gesturi deplasate în timpul pandemiei, informează The Blaze. Luna trecută, o profesoară din Oregon le-a arătat degetul mijlociu unor protestatari anti-restricții, în orașul Bend.

În vară, profesorii s-au declarat cu toții bolnavi, într-o tentativă de a împiedica deschiderea școlilor într-un district din Arizona.