Evenimentul Zilei > International > O nouă țară din Europa adoptă carantina obligatorie pentru călătorii care vor să ajungă aici
O nouă țară din Europa adoptă carantina obligatorie pentru călătorii care vor să ajungă aici

O nouă țară din Europa adoptă carantina obligatorie pentru călătorii care vor să ajungă aici

Slovacia reprezintă o nouă țară care ia decizia de a institui carantina obligatorie pentru călătorii ce vor să intre pe acest teritoriu.

O țară din Europa va adopta carantina începând cu săptămâna viitoare. Este vorba despre Slovacia. Oficialii au decis să introducă, de luni, 15 februarie, carantina obligatorie. Timp de 14 zile, pentru călătorii care vor veni în ţară.

Slovacia, o altă țară din Europa care introduce carantina obligatorie pentru călători

Decizia a fost luată în principal din cauza variantei sud-africane a coronavirusului. Considerată a fi mult mai contagioasă. Și care a fost depistată inclusiv în ţara vecină Austria. Deocamdată nu au apărut asemenea cazuri și în Slovacia. A anunțat ministrul Sănătăţii, Marek Krajci, în ultima şedinţă de guvern.

Cei care vor să intre în această țară pot să fie plasați în carantină într-un centru de stat

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptaţi, dar vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus, conform Agerpres. Înainte de a ateriza sau a trece frontiera în Slovacia, călătorii vor trebui să completeze un formular tip. Și li se va oferi opţiunea de a intra în carantină într-un centru de stat. Din a opta zi, ei se vor putea testa cu test PCR, iar dacă acesta va fi negativ, vor fi eligibili să iasă din carantină.

Slovacilor li s-a recomandat să stea în țară, să evite călătoriile în străinătate, pentru a evita carantina la întoarcere

Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu le recomandă compatrioţilor săi călătoriile în străinătate, în această perioadă. Pentru a nu fi nevoiți să intre în carantină, la întoarcere. Slovacia a traversat primul val al pandemiei mai bine decât majoritatea celorlalte state europene. Însă din luna octombrie a anului trecut, numărul infectărilor şi cel al deceselor au crescut foarte mult. Experţii au avertizat că este posibil să se ajungă la un colaps al sistemului de sănătate.

Miercuri, bilanţul total al cazurilor confirmate de infectare a ajuns la 269.000, iar cel al deceselor a depăşit 5.500, într-o ţară cu o populație de 5 milioane de locuitori.