Evenimentul Zilei > Actualitate > Avalanșă de apeluri de urgență la Salvamont. Românii „s-au cățărat” pe munte și au avut probleme
Avalanșă de apeluri de urgență la Salvamont. Românii „s-au cățărat” pe munte și au avut probleme

Avalanșă de apeluri de urgență la Salvamont. Românii „s-au cățărat” pe munte și au avut probleme

Un număr uriaș de apeluri de urgență a fost înregistrat în ultimele 24 de ore, de Salvamont România. Diverse probleme au fost reclamate de iubitorii muntelui.

Număr record de apeluri de urgență înregistrate de Salvamont România în doar 24 de ore. 90 de oameni au avut nevoie de intervenția specialiștilor. Cele mai multe solicitări au fost făcute din Sinaia. „O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 87 apeluri de urgenţă”. A fost postarea pe Facebook a celor de la Salvamont România.

Apeluri de urgență în cascadă la Salvamont România. Accidente pe pârtiile de schi, sfaturi pentru trasee, oameni blocați pe munte

A fost mult de lucru în ultimele 24 de ore pentru salvamontiștii din întreaga țară. Ei au fost nevoiți să facă față unui număr neobișnuit de apeluri. Care au semnalat ori turiști blocați pe munte, ori pasionați de schi, care au suferit accidente pe pârtii și au avut nevoie de intervenție de urgență. Au fost și oameni care pur și simplu au sunat pentru că avea nevoie de sfaturi pentru a se descurca pe traseele montane alese.

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri au fost primite la Sinaia. Acolo unde se înregistrează cel mai mare număr de turiști, în weekenduri.

–  14 apeluri pentru Salvamont Sinaia

– 12 apeluri pentru Salvamont Lupeni

–  11 apeluri pentru Salvamont Harghita

–  7 apeluri pentru Salvamont Caraş-Severin- Muntele Mic

– 6 apeluri pentru Salvamont Sibiu

–  6 apeluri pentru Salvamont Predeal

–  6 apeluri pentru Salvamont Braşov

– 5 apeluri pentru Salvamont Gorj

–  5 apeluri pentru Salvamont Maramureş

–  3 apeluri pentru Salvamont Azuga

–  3 apeluri pentru Salvamont Caraş-Severin- Semenic

– 3 apeluri pentru Salvamont Mureş

–  2 apeluri pentru Salvamont Borşa

–  2 apeluri pentru Salvamont Prahova-Buşteni

–  1 apel pentru Salvamont Suceava

– 1 apel pentru Salvamont Petroşani.

Explicații de la Salvamont Sinaia

Oficialii de la Salvamont Sinaia au explicat că apelurile de urgenţă au vizat accidente petrecute pe pârtiile de altitudine din staţiune.

De asemenea, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au mai primit 24 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.