Evenimentul Zilei > International > Anglia impune o taxă uriașă pentru cei care trebuie să stea în carantină. Alternativa este închisoarea 10 ani
Anglia impune o taxă uriașă pentru cei care trebuie să stea în carantină. Alternativa este închisoarea 10 ani

Anglia impune o taxă uriașă pentru cei care trebuie să stea în carantină. Alternativa este închisoarea 10 ani

Călătorii care vor sta în carantină în hotelurile din Anglia vor plăti o taxă de 1.750 de lire pe timpul şederii, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Matt Hancock. Taxa axcoperă costurile testului Covid, deplasarea de la aeroport la hotelul destinaţie, masa, dormitul şi securitatea.

Ca parte a noului sistem de carantinare care va intra în vigoare lunea viitoare, autorităţile de la Londra au încheiat contracte cu 16 hoteluri din Anglia, cu un total de 4.600 de camere, pentru care cei carantinaţi vor plăti o taxă. Cei care nu vor sta în carantină într-un hotel autorizat de guvern pot primi amenzi de până la 10.000 de lire. Totodată, cei care ascund că au vizitat o ţară inclusă pe „lista roşie” pot primi o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Taxă uriașă pentru lista roșie

Măsura se aplică tuturor cetăţenilor britanici şi irlandezi care se întorc dintr-una din cele 33 de țări aflate pe „lista roşie”, după cum transmite Sky News. Pasagerii care trebuie să stea într-un hotel în carantină vor trebui să rezerve o cameră online în avans, utilizând un sistem de rezervare care se deschide joi. Taxa de 1.750 de lire include cazare la hotel, trei mese, ceai, cafea și apă, costul transportului și testarea. Alte servicii vor fi disponibile la un cost suplimentar prin room service.

Secretarul pentru sănătate a adăugat că intră în vigoare un nou regim de „testare îmbunătățită” pentru toți călătorii care sosesc în Marea Britanie, cu două teste necesare în timpul perioadei de carantină. Ei vor fi obligați să facă un test în a doua și a opta zi de carantină. „Oamenii care încalcă aceste reguli ne pun pe toți în pericol„, a spus Matt Hancock.

Condiții pentru companiile aeriene

Companiile aeriene și companiile de turism vor fi obligate din punct de vedere legal să se asigure la plecare că pasagerii vor respecta aceste măsuri, în caz contrar urmând să se aplice amenzi atât lor, cât și călătorilor.

Călătorilor care sosesc în Marea Britanie – pe cale maritimă, feroviară sau aeriană – li se cere deja să facă dovada unui test negativ Covid-19 pentru a li se permite intrarea. Acest test trebuie făcut cu 72 de ore înaintea călătoriei și cei care nu îl au vor primi amenzi de până la 500 de lire în urma controlului la frontieră. De asemenea, trebuie să anunțe datele de contact și adresa din Marea Britanie. Aceștia pot călători apoi – cu mijloacele de transport în comun, dacă este necesar – la locul în care intenționează să se autoizoleze.

Toți călătorii – inclusiv cetățenii britanici – trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile când ajung în Marea Britanie sau să plătească această taxă uriașă, scrie România TV.