Evenimentul Zilei > Justitie > O nouă lovitură pentru DNA. Procesul lui Dimitru Dragomir se reia de la zero
O nouă lovitură pentru DNA. Procesul lui Dimitru Dragomir se reia de la zero

O nouă lovitură pentru DNA. Procesul lui Dimitru Dragomir se reia de la zero

Curtea de Apel București (CAB) a decis, luni, a ca procesul în care Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF, era acuzat de luare de mită se se reia de la zero. De această dată de la Curtea de Apel, nu la Tribunal, acolo unde Dumitru Dragomir a fost condamnat în ianuarie 2019, în primă instanță, la 4 ani cu executare, pentru că ar fi încasat mită de 3,5 milioane de euro.

CAB susține că procesul trebuia să nu fie judecat de Tribunalul București pentru că fiul lui Dumitru Dragomir, inculpat și el, dar achitat, e avocat, și doar Curtea de Apel poate judeca un astfel de caz.

În dosar, alături de Dragomir se mai află și omul de afaceri Ioan Bendei, administratorul firmei RCS / RDS, care a primit la Tribunal tot o condamnare de 4 ani cu executare.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. b C.pr. pen. admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Bădiţă Florin Bogdan, Bendei Ioan, SC Bodu SRL, Dragomir Bogdan Dumitru, Dinei Mihai, Dragomir Dumitru, SC INTERGRASOFT SRL, Oprea Alexandru, SC RCS&RDS SA şi Bulgac Serghei împotriva sentinţei penale nr. 37/15.01.2019 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 31983/3/2017.

Desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală apelată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa competentă – Curtea de Apel Bucureşti. Judecata îşi va relua cursul începând cu procedura camerei preliminare, conform art. 342 şi urm. C. pr. pen. Definitivă”, se arată în decizia CAB.

Dumitru Dragomir scapă astfel de condamnarea de 4 ani închisoare, la fel şi fostul administrator al SC Bodu SRL, care avea acceaşi pedeapsă.

De asemenea, a fost desfiinţată şi soluţia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 3,1 milioane euro de la SC Bodu SRL şi SC RCS&RDS.

Mitică Dragomir trimis în judecată în 2017 de procurorii DNA

În august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Alături de el au fost deferiţi justiţiei Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS&RDS SA, pentru dare de mită şi complicitate la spălare de bani; Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Florin Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC Bodu SRL; Alexandru Oprea, la data faptei directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mită, Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani, şi Serghei Bulgac, la data faptei director general al RCS&RDS, pentru spălare de bani.

De asemenea, procurorii au decis să trimită în judecată şi societăţile RCS&RDS, pentru dare de mită şi spălare de bani, Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, şi Integrasoft SRL, pentru complicitate la spălare de bani.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: