Evenimentul Zilei > Justitie > Greșeală uluitoare făcută de procurori și judecători. Dumitru Dragomir poate să scape de condamnare
Greșeală uluitoare făcută de procurori și judecători. Dumitru Dragomir poate să scape de condamnare

Greșeală uluitoare făcută de procurori și judecători. Dumitru Dragomir poate să scape de condamnare

Din cauza unei gafe de mari proporții, făcută de magistrați, Dumitru Dragomir ar putea să scape de condamnarea primită în 2019, iar procesul să fie reluat la Curtea de Apel.

La Curtea de Apel București a avut loc, marți, 5 octombrie, un termen în procesul în care se judecă apelul făcut de Dumitru Dragomir, fost șef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Ioan Bendei, fost administrator RCS-RDS, și alte persoane împotriva condamnărilor dispuse în prima instanță, în ianuarie 2019, de Tribunalul București.

Gafă de neînțeles făcută de procurori și judecători

O mare greșeală a procurorilor și judecătorilor ar putea duce la anularea condamnărilor în prima instanță în acest dosar. Nici procurorii DNA, nici judecătorul de cameră preliminară, nici judecătorul de fond nu au ținut cont de faptul că unul dintre inculpații din dosar, chiar fiul lui Dumitru Dragomir, este avocat. Potrivit articolului 38 din Codul de Procedură Penal, Curțile de Apel judecă în primă instanță infracțiunile săvârșite de avocați. În ciuda dispozițiilor legale clare, dosarul a fost judecat în prima instanță de Tribunalul București.

Marți, avocații inculpaților au pledat pentru rejudecarea pe fond a dosarului, chiar la Curtea de Apel București. Această situație ar atrage anularea condamnărilor dispuse în 2019 de Tribunalul București. Potrivit surselor judiciare, procurorul DNA a fost de acord cu solicitarea avocaților, având în vedere că prevedere legale sunt lipsite de echivoc în acest domeniu. Completul de la Curtea de Apel București a rămas în pronunțare, o hotărâre urmând să fie anunțată pe 1 noiembrie 2021, conform stiripesurse.ro.

Condamnarea pe care o primise Dumitru Dragomir în urmă cu doi ani

Dumitru Dragomir, președinte LPF până în anul 2013, a fost condamnat în ianuarie 2019 de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Conform deciziei instanţei, Dumitru Dragomir a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor. În acelaşi dosar, Ioan Bendei a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare.