Magistrații au decis.lovitura momentului în Justiție. Dosarul „Mită la Ministerul Agriculturii” se rejudecă

Magistrații au decis.lovitura momentului în Justiție. Dosarul „Mită la Ministerul Agriculturii” se rejudecă

Curtea de Apel București (CAB) a admis la începutul acestei săptămâni apelul declarat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)  împotriva sentinţei penale din data de 18 noiembrie 2019, pronunțată de Tribunalul Bucureşti, în dosarul „Mită la Ministerul Agriculturii”.

Dosarul îi are drept protagoniști pe fostul secretar general din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Găman Virgil Laurențiu, fostul secretar de stat din MADR, Nagy Peter Tamas, și Haller Zoltan-Jozsef, administrator al unei societăți comerciale.

Magistrații CAB au decis trimiterea cauzei, spre rejudecare

Magistrații CAB au decis să desființeze, în întregime, sentinţa penală apelată şi au dispus trimiterea cauzei, spre rejudecare, la aceeaşi instanţă, respectiv Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea cauzei în primă instanţă şi efectuarea cercetării judecătoreşti în raport cu schimbările de încadrare juridică dispuse de Curte prin încheierea din data de 28 aprilie 2021.

Atunci, judecătorii Curții de Apel București au dispus în dosarul „Mită la Ministerul Agriculturii”, următoarele:

Ne puteți urmări și pe Google News

I. Cu privire la inculpatul Găman Virgil Laurențiu – schimbă încadrarea juridică dată faptelor în:

– o infracţiune de delapidare, în varianta însuşirii de bani din fondurile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru altul (în raport cu Varedo Media LCC SRL şi Dyomedica CND SRL), prevăzută de art.295 alin.1 cu aplic. art.77 lit.a din Codul penal;

– o infracţiune de instigare la spălarea banilor, în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art.47 din Codul penal rap. la art.49 alin.1 lit.b din Legea nr.129/2019 cu aplic. art.35 alin.1 din Codul penal;

– o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale), prevăzută de art.47 rap. la art.322 alin.1 cu aplic. art.35 alin.1 din Codul penal.

II. Cu privire la inculpatul Nagy Peter Tamas – schimbă încadrarea juridică dată faptelor în:

– o infracţiune de instigare la delapidare, în varianta însuşirii de bani din fondurile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi, respectiv, ROMEXPO, pentru altul, în formă continuată (2 acte materiale – un act material în raport cu Zoltim Trading SRL, în forma instigării, faţă de presupusul autor Găman Virgil-Laurenţiu şi cu presupusa complicitate a lui Haller Zoltan-Jozsef şi, respectiv, un act material în raport cu Agrosolutions SRL, cu participaţie improprie, în forma instigării, faţă de presupusul autor Trifu Cătălin-Ştefan, prin Iordache Romeo-Valentin, care au acţionat fără vinovăţie),

– o infracţiune de instigare la spălarea banilor, în formă continuată (2 acte materiale)

– o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 acte materiale),

III. Cu privire la inculpatul Haller Zoltan-Jozsef – schimbă încadrarea juridică dată faptelor în:

– o infracţiune de complicitate la delapidare, în varianta însuşirii de bani din fondurile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, pentru altul (în raport cu Zoltim Trading SRL, faţă de presupusul autor Găman Virgil-Laurenţiu şi presupusul instigator Nagy Peter-Tamas)

– o infracţiune de spălarea banilor, prevăzută de art.49 alin.1 lit.b din Legea nr.129/2019;

– o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art.322 alin.1 din Codul penal.

În data de 18 noiembrie 2019, judecătoarea TMB Gheorghe Brândușa a dispus achitarea tuturor celor 3 inculpați, precizează justnews.ro.