Evenimentul ZileiJustitieDosarul „Mită la Ministerul Agriculturii”. Doi foști funcționari de rang înalt, achitați în primă instanță

Dosarul „Mită la Ministerul Agriculturii”. Doi foști funcționari de rang înalt, achitați în primă instanță

Dosarul „Mită la Ministerul Agriculturii”. Doi foști funcționari de rang înalt, achitați în primă instanță
Fostul secretar general din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) Virgil Găman și secretarul de stat în MADR la data faptelor, Nagy Peter Tamas, au fost achitați, luni, în primă instanță, la Tribunalul București, într-un dosar de luare de mită din 2014. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la instanța ierarhic superioară.

Potrivit unor surse apropiate procesului, Virgil Găman, Nagy Peter Tamas și Haller Zoltan-Jozsef (n.r. – administratorul unei firme) au primit o decizie de achitare la capătul unui proces care a durat cinci ani.

Sursele citate au declarat pentru EVZ că alți inculpați din dosar – Claudiu Vasilescu, Aldea Iulian şi Crăciunoiu Daniel Bogdan – care au optat pentru procedura simplificată a recunoașterii faptelor au primit pedepse definitive cu suspendare, într-un dosar care s-a judecat separat.

DNA susținea că, în octombrie 2014, cu ocazia organizării unor evenimente agricole, Virgil Găman și Nagy Peter Tamas, în contextul îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile lor de serviciu, au pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare suma de 40.000 euro.

La 11 decembrie 2014, cei doi au primit prin intermediul firmelor administrate de Vasilescu, Haller și o altă persoană suma totală de aproape 177.000 lei, din care peste 64.000 lei i-au revenit lui Nagy, iar restul lui Găman.

„Pentru a ascunde adevărata natură a dispoziției și circulației banilor, inculpații Găman și Nagy i-au determinat pe administratorii firmelor respective să întocmească, în fals, mai multe contracte de prestări servicii către firma organizatoare”, se mai spune în comunicat.


Accesează: