Evenimentul ZileiActualitateO mare veste pentru români. Se vor redeschide festivalurile în acest an. Participanții trebuie să fie vaccinați

O mare veste pentru români. Se vor redeschide festivalurile în acest an. Participanții trebuie să fie vaccinați

O mare veste pentru români. Se vor redeschide festivalurile în acest an. Participanții trebuie să fie vaccinați
Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a vorbit, despre posibilitatea redeschiderii festivalurilor în România. Există o condiție necesară pentru participarea la aceste evenimente.

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a participat, astăzi, la o ședință la care s-au mai aflat și alți edili, dar și prim-ministrul Florin Cîțu și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

S-a discutat despre modul în care poate si eficientizat acest proces național de imunizare. Emil Boc a declarat, la final, că, în acest an se vor relua festivalurile. Evenimente ce au fost anulate anul trecut. Marea condiție este legată de vaccinarea participanților.

„Doar prin vaccinare, omenirea a reușit să omoare și variola și alte probleme care au apărut de-a lungul timpului”

„S-a vorbit despre localitățile care au mai mult de 50-60% din populație imunizată. Acestea să redeschidă mai repede activitatea economică. Ne ducem acasă, știm ce avem de făcut. Doar prin vaccinare, omenirea a reușit să omoare și variola și alte probleme care au apărut de-a lungul timpului. Din 210.000 de persoane, 125.000 sunt din municipiu. Oamenii au nevoie de relaxare, de activități culturale, așa cum avem nevoie și de economie, de investiții.

Mesajul premierului a fost că economia trebuie să se redeschidă treptat, evenimentele, activităţile culturale, teatrele, opere, cinematografe, festivaluri trebuie să se deschidă cu o singură condiţie, vaccinare, vaccinare, vaccinare.

Noi am venit cu susţinerea acestui demers şi am spus că un orizont cât mai repede anunţat pentru redeschiderea acestor activităţi ne va ajuta pe noi să susţinem şi mai bine campania de vaccinare pentru că dacă vorbim de festivalieri, dacă de acum le spunem, da, va fi în luna august Untold cu siguranţă foarte mulţi vor merge să se vaccineze.

Festivalurile se vor redeschide în 2021. Condiția pentru a participa: vaccinarea

S-a discutat și despre posibilitatea colaborării cu Biserica. Despre campanii de informare. Eu sunt convins că vom avea festivaluri în acest an. Ideea este să avem ambele doze de vaccin făcute” , a anunțat Emil Boc.

„Sunt două mesaje ale premierului. Primul: Aveţi sprijinul Guvernului pentru susţinerea măsurilor de la nivel local sau judeţean de vaccinare. Adică, dacă vreţi centre drive-thru, dacă vreţi centre mobile, dacă vreţi să organizaţi maratoanele vaccinării, dacă doriţi alte campanii prin care voi să veniţi mai aproape de comunitate, aveţi uşa deschisă şi susţinerea Guvernului.

„Din 4 mai va fi o campanie importantă prin medicii de familie”

De asemenea, din 4 mai va fi o campanie importantă prin medicii de familie, nu sunt obligaţi, dar prin parteneriatul prin care primarii împreună cu medicii de familie îl au, pot să adune mai mulţi medici de familie în această campanie şi vor apărea tot din 4 mai dozele de Johnson&Johnson care înseamnă o singură doză, asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem un centru de drive thru cu o singură doză vaccinală, iar în locurile în care sunt persoane mai sărace sau comunităţi defavorizate să mergem cu o singură doză”, a mai anunțat primarul orașului Cluj-Napoca.


Liber la festivaluri! Untold și Neversea se întorc în 2021!

Veste năucitore pentru iubitorii de concerte și festivaluri. Propunerea care taie elanul

Veste mare pentru iubitorii festivalurilor. Cum se va face accesul la Untold sau Electric Castle

TIFF, unul dintre marile evenimente culturale din România va fi deschis publicului. Măsurile luate de organizatoriAccesează: