Evenimentul ZileiPoliticaFlorin Cîţu a pus gând rău celor care au colaborat cu Securitatea. Ce le pregătește premierul

Florin Cîţu a pus gând rău celor care au colaborat cu Securitatea. Ce le pregătește premierul

Florin Cîţu a pus gând rău celor care au colaborat cu Securitatea. Ce le pregătește premierul
Premierul Florin Cîţu nu exclude modificarea Codului administrativ pentru ca persoanele cu decizii de colaborare cu Securitatea să nu mai poată ocupa funcţii publice.

Făcând referire la Elena Petraşcu, fost secretar general al Ministerul Justiţiei şi fost inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, premierul a declarat că nu a fost mulțumit doar cu desființarea postului său şi, din acest motiv, doreşte o modificare a Codului administrativ pentru ca cei care au colaborat cu Securitateanu mai poată ocupa funcţii publice.

Florin Cîţu: „Nu o recomandă nimic. Tocmai că a fost mutată din secretar general la Ministerul Justiţiei şi a venit aici. Aceasta este problema. Am învăţat din acele lucruri. Nu a recomandat-o nimic să vină la Guvern, dar atunci când am mutat-o de la Ministerul Justiţiei automat a venit inspector în cadrul Guvernului. Da atunci am semnat acel decret. Şi atunci am spus că e mult mai uşor, dacă avem oameni cu probleme, să desfiinţăm postul. Ştiţi bine că era acea persoană din Ministerul Finanţelor care are o decizie de colaborare cu Securitatea”, a declarat premierul.

Florin Cîţu: „Dacă doar mutăm dintr-o parte în alta, nu rezolvăm nimic”

Premierul a explicat de ce se impune o nouă reorganizare în ministere dar şi la Guvern: „Eu anul trecut am reorganizat Ministerul Finanţelor şi postul domniei sale a fost desfiinţat, acea poziţie, a fost mutată bineînţeles mai jos în reorganizare. Dar am făcut tot ceea ce mi-a stat în putinţă. Deci se poate face prin reorganizare, dacă vrem să mutăm. Numai dacă mutăm dintr-o parte în alta nu rezolvăm nimic, dacă sunt oameni cu probleme”, mai spune Florin Cîţu.

Întrebat dacă are în vedere nişte reguli clare pentru a fi evitate situaţiile de acest gen, premierul a răspuns: „Modificarea Codului administrativ şi dacă sunt persoane care au o decizie de colaborare cu Securitatea. Putem să facem acest lucru”.

Un alt caz nerezolvat cu un turnător la securitate este la Ministerul Sănătăţii

Florin Cîţu a anunţat miercuri că aşteaptă, de asemena, să fie reorganizat Ministerul Sănătăţii şi să fie eliminat un post de secretar general adjunct.

Fostul ministru Vlad Voiculescu a solicitat în trecut acest lucru, inclusiv eliberarea din funcţie a celui care ocupă această poziţie din luna martie a anului 2016.

Anunţul prim-ministrului a venit în contextul unei întrebări referitoare la lipsa de intervenţie în schimbarea din funcţie a secretarului general adjunct de la Ministerul Sănătăţii, despre care a apărut în presă că „a colaborat cu Securitatea şi turna evrei”,  relatează  News.ro.


Accesează: