Evenimentul Zilei > International > O expertă în China, numită în fruntea politicii comerciale americane
O expertă în China, numită în fruntea politicii comerciale americane

O expertă în China, numită în fruntea politicii comerciale americane

Katherine Tai va prelua frâiele politicii comerciale americane sub administrația Biden, iar cunoștințele sale profunde despre China vor fi un atu esențial în încercarea de a dezamorsa conflictele dintre cele două puteri economice.

Katherine Tai, care îl va înlocui pe Robert Lighthizer în postul influent de reprezentant al Comerțului (USTR), este familiarizată cu ministerul care o așteaptă: a apărat Statele Unite în fața Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) pentru dezacorduri cu privire la China timp de șapte ani, sub administrația Obama.

Absolventă a universităților Yale și Harvard, a cunoscut și pe holurile Camerei Reprezentanților, unde a fost avocată comercială pentru Ways and means committee. Așa că este foarte conștientă de dificultățile adoptării unei legi într-un Congres divizat, așa cum este probabil să fie cazul în viitoarea administrație Joe Biden.

De asemenea, Katherine Tai a jucat un rol cheie în dezvoltarea noului acord de liber schimb nord-american cu Canada și Mexic (USMCA), care a făcut să fie recomandată lui Joe Biden pentru USTR de către aleși din ambele partide, impresionați de munca sa, relatează presa americană, scrie Boursorama.

Va avea sarcina grea de a repara relațiile comerciale cu partenerii comerciali ai SUA, afectate de patru ani de politică agresivă a președintelui Donald Trump, care a dat naștere, în special, a mai mult de doi ani de război comercial cu China.

Cu alegerea unei femei de origine taiwaneză, Joe Biden continuă să plaseze femei și persoane aparținând minorităților în funcții cheie în guvernul său.

Katherine Tai vorbește mandarina fluent și face parte din prima generație a familiei sale care s-a născut în Statele Unite.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE