Evenimentul Zilei > International > Trump, până la capăt. SUA execută încă un condamnat în 2020
Trump, până la capăt. SUA execută încă un condamnat în 2020

Trump, până la capăt. SUA execută încă un condamnat în 2020

Autorităţile federale americane au procedat vineri la cea de-a doua şi ultima execuţie din acest an.

Pedeapsa cu moartea a fost astfel aplicată în cazul lui Alfred Bourgeois, un afro-american condamnat pentru uciderea fiicei sale de 2 ani, a informat sâmbătă France Presse.

Alfred Bourgeois , fost şofer de camion, în vârstă de 55 de ani, a primit o injecţie letală în penitenciarul Terre-Haute din Indiana.

În același penitenciar, un alt condamnat federal, Brandon Bernard, a fost executat cu o zi înainte.

După un test de paternitate, el a fost de acord să-şi ia fetiţa în camion pentru o parte din vara anului 2002, dar a supus-o la multe abuzuri. În cele din urmă, el i-a spart craniul de parbriz, scrie Agerpres.

Crima a avut  loc la o bază militară unde efectua o livrare, deci Alfred Bourgeois  a fost judecat de un tribunal federal. Instanța l-a condamnat, în 2004, la pedeapsa capitală.

Într-un comunicat, familia fetiţei a declarat că „nu ar fi trebuit să dureze 18 ani pentru a ne face dreptate”.

Din 2004, Alfred Bourgeois  a rămas condamnat la moarte în timp ce Statele Unite nu au mai efectuat nicio execuţie federală din 2003.

Suspendarea execuțiilor a avut loc pe fondul mai multor controverse privind legalitatea substanţelor utilizate în injecţiile letale.

În luna iulie însă, în plină pandemie de Covid-19, administraţia lui Donald Trump a revenit însă la practica execuțiilor, cu toate că statele şi-au amânat execuţiile pentru a nu expune la virusul SARS-CoV-2 personalul penitenciarelor sau martorii.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE