Trump, până la capăt. SUA execută încă un condamnat în 2020

Trump, până la capăt. SUA execută încă un condamnat în 2020

Autorităţile federale americane au procedat vineri la cea de-a doua şi ultima execuţie din acest an.

Pedeapsa cu moartea a fost astfel aplicată în cazul lui Alfred Bourgeois, un afro-american condamnat pentru uciderea fiicei sale de 2 ani, a informat sâmbătă France Presse.

Alfred Bourgeois , fost şofer de camion, în vârstă de 55 de ani, a primit o injecţie letală în penitenciarul Terre-Haute din Indiana.

În același penitenciar, un alt condamnat federal, Brandon Bernard, a fost executat cu o zi înainte.

Ne puteți urmări și pe Google News

După un test de paternitate, el a fost de acord să-şi ia fetiţa în camion pentru o parte din vara anului 2002, dar a supus-o la multe abuzuri. În cele din urmă, el i-a spart craniul de parbriz, scrie Agerpres.

Crima a avut  loc la o bază militară unde efectua o livrare, deci Alfred Bourgeois  a fost judecat de un tribunal federal. Instanța l-a condamnat, în 2004, la pedeapsa capitală.

Într-un comunicat, familia fetiţei a declarat că „nu ar fi trebuit să dureze 18 ani pentru a ne face dreptate”.

Din 2004, Alfred Bourgeois  a rămas condamnat la moarte în timp ce Statele Unite nu au mai efectuat nicio execuţie federală din 2003.

Suspendarea execuțiilor a avut loc pe fondul mai multor controverse privind legalitatea substanţelor utilizate în injecţiile letale.

În luna iulie însă, în plină pandemie de Covid-19, administraţia lui Donald Trump a revenit însă la practica execuțiilor, cu toate că statele şi-au amânat execuţiile pentru a nu expune la virusul SARS-CoV-2 personalul penitenciarelor sau martorii.