O discipolă a criminalului Charles Manson iese din pușcărie după 50 de ani. Motivul condamnării

O discipolă a criminalului Charles Manson iese din pușcărie după 50 de ani. Motivul condamnării Sursa foto: Twitter

O femeie condamnată pentru două crime va fi eliberată din închisoare, condiționat, după 50 de ani. Leslie Van Houten a fost membră a sectei lui Charles Manson și a fost condamnată pentru uciderea unui cuplu din Los Angeles. În vârstă de 73 de ani, femeia urmează să fie eliberată, în condițiile în care guvernatorul Californiei a precizat că nu se va opune.

În vârstă de 73 de ani, Leslie Van Houten, fostă membră a sectei satanice a lui Charles Manson va fi eliberată după mai bine de 50 de ani de detenție. Anunțul a fost făcut de avocatul femeii condamnate pentru crimă, citat de AFP.

„Ea va fi eliberată condiţionat în următoarele săptămâni. Ea este, desigur, încântată, dar mai mult decât atât, este fericită că munca ei asiduă pentru a se reintegra în societate a fost recunoscută de administraţia (penitenciarului) şi de instanţă, care au ajuns la concluzia că, în prezent, ea nu reprezintă un risc pentru siguranţa publică”, a declarat avocatul Nancy Tetreault.

Leslie Van Houten va fi eliberată, mai ales că guvernatorul Californiei a anunțat că nu se va opune acestei eliberări, dat fiind timpul mare care s-a scurs de la comiterea faptelor pentru care a fost condamnată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată ce va ieși din închisoare, aceasta „intenţionează să îşi continue activitatea de educatoare, după ce a obţinut o licenţă şi un masterat în închisoare”, a declarat avocatul ei.

Crimele comise de Leslie Van Houten

În vara anului 1969, membrii cultului satanic al lui Charles Manson au comis mai multe crime în California, caracterizate printr-o brutalitate ieșită din comun. Printre victimele lor s-a numărat actriţa şi modelul Sharon Tate, pe atunci căsătorită cu regizorul Roman Polanski. De altfel, liderul sectei, Charles Manson a fost condamnat pentru această crimă.

Leslie Van Houten, acum de 73 de ani, a fost condamnată deoarece a participat la uciderea unui cuplu, Leno şi Rosemary LaBianca, în locuinţa lor din Los Angeles, în august 1969. Ea a fost condamnată iniţial la moarte. Sentința a fost ulterior anulată, femeia fiind condamnată la închisoare pe viață.

Guvernatorul nu se va opune eliberării

Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, nu se va opune eliberării din închisoare chiar dacă purtătoarea sa de cuvânt a declarat că este dezamăgit de decizia instanței.

„Guvernatorul este dezamăgit de decizia Curţii de Apel de a o elibera pe Van Houten, dar nu va întreprinde nicio altă acţiune, având în vedere şansele reduse de succes”, a declarat Erin Mellon.

Familiile victimelor încă „resimt impactul brutal” al crimelor grupării Manson, a adăugat ea.

O evaluare psihologică a lui Leslie Van Houten, efectuată în cadrul procedurilor de acceptare a cererii de eliberare arată că femeia a avut un comportament ireproșabil în închisoare. Experiza a arătat că ea ar fi fost supusă anxietăţii din cauza notorietăţii sale.