Evenimentul Zilei > International > California, cuprinsă de un incendiu de mari dimensiuni, al doilea cel mai grav din istoria acestui stat. VIDEO
California, cuprinsă de un incendiu de mari dimensiuni, al doilea cel mai grav din istoria acestui stat. VIDEO

California, cuprinsă de un incendiu de mari dimensiuni, al doilea cel mai grav din istoria acestui stat. VIDEO

Sunt mai probleme provocare de flăcări și în California (SUA), acolo unde un incendiu de vegetație dă mari bătăi de cap celor 5.000 de pompieri.

Autorităţile californiene continuă să nu aibă informaţii despre trei persoane dispărute după Dixie Fire, un incendiu care a devenit duminică al doilea cel mai mare incendiu din istoria statului California.

5.000 de pompieri se lupă cu incendiul de proporții din California

Biroul şerifului din comitatul Plumas nu are informaţii despre trei persoane din Greenville, un orăşel înghiţit de flăcările de peste 180.000 de hectare la mijlocul săptămânii trecute. Guvernatorul statului, Gavin Newsom, a vizitat la sfârşitul săptămânii ruinele oraşului, exprimându-şi recunoştinţa profundă pentru munca neobosită a pompierilor.

Incendiul a început să se extindă la jumătatea lunii iulie, alimentat de căldura înăbuşitoare, seceta alarmantă şi vânturile care nu s-au oprit. Acţionând pe trasee extrem de abrupte, trei pompieri au fost răniţi în timpul operaţiunilor. Mii de locuitori au fugit din zonă, mulţi refugiindu-se în tabere improvizate – chiar şi corturi – deseori neştiind dacă locuinţele lor au rezistat în faţa flăcărilor. Aproximativ 370 de structuri (case şi alte clădiri) au fost deja distruse, conform Agerpres.

În pofida ordinelor repetate de evacuare din partea autorităţilor, unii insistă să lupte singuri împotriva incendiului. Vremea mai blândă din acest week-end a adus un oarecare răgaz celor 5.000 de pompieri care se luptă zi şi noapte cu incendiul, care acum este deja mai mare decât oraşul Los Angeles.

Incendiul ar putea să fie stins abia la data de 20 august

Temperaturi ridicate sunt însă aşteptate la mijlocul săptămânii, iar pompierii estimează că incendiul declanşat pe 13 iulie nu va fi stins definitiv până pe 20 august.

Potrivit unei anchete preliminare, incendiul a fost declanşat de căderea unui copac pe un cablu electric. Este vorba de un cablu ce ţine de linia de alimentare Pacific Gas & Electric Company (PG & E), un operator privat deja vinovat că a provocat Camp Fire, un incendiu care aproape a şters de pe hartă oraşul Paradise şi în care şi-au pierdut viaţa 86 de persoane în 2018.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: