Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu în Corbeanca. Flăcările se extind cu repeziciune spre casele din zonă
Incendiu în Corbeanca. Flăcările se extind cu repeziciune spre casele din zonă

Incendiu în Corbeanca. Flăcările se extind cu repeziciune spre casele din zonă

Un puternic incendiu de vegetaţie a izbucnit, joi seara, în localitatea ilfoveană Corbeanca. Din cauza vântului puternic flăcările se îndreaptă ameninţător spre casele din apropiere.

Din primele date, incendiul pare să fi izbucnit de la vegetația uscată din zonă. Alerta a fost dată de localnici care spun că flăcările sunt mari şi se extind cu repeziciune spre casele din zonă. Apelul la 112 a fost dat joi seara la 22:04 minute.

Pompierii nu au ajuns încă la fața locului. Din cauza vântului, este periculos. Zona respectivă este mereu predispusă la incendii”, a spus Mihai Gâdea, joi noaptea, la Antena 3.

„Focul este uriaș. Cerul este roșu, focul e foarte mare și nu îmi dau seama cum vor putea pompierii să-l stingă. (…) Chiar este șocant! Singura parte bună este că e mai departe de case. (…) Până la ploaie, trebuie să ne bazăm pe pompieri. Mi se pare că se extinde foarte repede”, a spus Nadina Cîmpean, jurnalist Antena 3, care încerca sa ajungă în zonă, unde are și domiciliul.

Se bănuiește că focul ar fi fost pus de o mână criminală

Primarul din Corbeanca, Valeriu Anton a precizat la Antena 3 că incendiul a izbucnit acum o oră şi s-a extins din cauza vântului puternic. În zonă se află un cartier de case.

„Incendiul este între Corbeanca şi Periş. Nu este grav. E departe de case. Poliția Locală e acolo. Cred că cineva a dat foc la miriște. Sunt și pompierii. (…) Bate și vântul.” Primarul a declarat că se deplasează la fața locului.

Localnicii au transmis la Antena 3 că incendiul se manifestă pe o suprafață de 500 de mp şi spun că pompierii nu au ajuns la faţa locului. Focul este lângă cartierul de locuințe Flamingo, care aparține de Balotești, unde sunt circa 100 de case.

O nouă ipoteză a fost lansată în ultimele minute. O cauză a incendiului, despre care a vorbit edilul, ar fi un posibil fulger, dat fiind faptul că seara, în zonă, s-au produs mai multe descărcări electrice. Astfel e posibil ca iarba uscată să se fi aprins în urma unui fulger.