Evenimentul Zilei > Actualitate > O cisternă cu motorină s-a răsturnat în Constanța. Șoferul a fugit într-o pădure
O cisternă cu motorină s-a răsturnat în Constanța. Șoferul a fugit într-o pădure

O cisternă cu motorină s-a răsturnat în Constanța. Șoferul a fugit într-o pădure

Incident pe DN 39 Constanţa – Mangalia, în urma răsturnării unei cisterne cu motorină, pe raza localităţii Lazu, judeţul Constanţa. Șoferul a fugit de la locul accidentului, potrivit martorilor, iar traficul a fost blocat.

UPDATE: În urma incidentului de pe DN39 nu a fost raportată nicio victimă umană. Circulaţia dinspre Constanţa a fost reluată pe o bandă, iar cea dinspre Mangalia a fost deviată pe A4, potrivit Centrului Infotrafic al IGPR.

Știre inițială: O cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat, duminică seară, în județul Constanța. Martorii spun că șoferul a fugit de la locul accidentului într-o pădure. În urma incidentului, traficul de pe DN39 a fost dat peste cap. Pe sensul spre stațiunile din sudul litoralului s-a înaintat greu, pe o singură bandă, iar cozile de mașini s-au întins pe 4-5 km.

O cisternă cu motorină s-a răsturnat în Constanța

La locul incidentului, unde s-a răsturnat cisterna cu motorină, s-au înregistrat și scurgeri de combustibil pe partea carosabilă. La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale de stingere, pentru a asigura măsurile preventive, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Anamaria Stoica.

„Duminică seara am fost solicitaţi să intervenim în localitatea Lazu acolo unde o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat pe asfalt. Intervenim cu trei autospeciale de stingere, un echipaj CBRN, un echipaj de prim ajutor şi a ajuns şi macaraua la faţa locului de la Detaşamentul Palas. Până acum, pompierii au asigurat măsuri de prevenirea şi stingerea incendiilor la faţa locului. Nu au fost persoane rănite”, a declarat Anamaria Stoica.

O cisternă cu combustibil s-a izbit într-o mașină, în Prahova. Accidentul a fost soldat cu victime umane

Pe DN1 A, în Cheia, județul Prahova, a mai avut loc, tot duminică, un alt accident. O cisternă cu 24 de tone de motorină și benzină s-a izbit într-o mașină care circula pe contrasens.

În urma impactului, o femeie în vârstă de 41 de ani a murit. În autoturism s-au mai aflat și alte două persoane, un tânăr de 21 de ani și un copil de 12 ani. Ambele victime au fost transportate la spital, în stare gravă.

„Cisterna este încărcată cu 10 tone de motorină și 14 tone de benzină, însă nu prezintă scurgeri de combustibil. La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere și trei ambulanțe SMURD, din care una de terapie intensivă mobilă”, au transmis reprezentanții ISU Prahova, potrivit ziarului Incomod.

Potrivit ultimelor informații, șoferul cisternei circula regulamentar. La volanul mașinii lovite se afla tânărul în vârstă de 21 de ani, care, intrând pe contrasens, a lovit cisterna.