Evenimentul Zilei > Social > O carte eveniment – „Horia Agarici, vânătorul de bolșevici”
O carte eveniment – „Horia Agarici, vânătorul de bolșevici”

O carte eveniment – „Horia Agarici, vânătorul de bolșevici”

A apărut o nouă carte a colegului nostru Florian Bichir, „Horia Agarici, vânătorul de bolșevici”.

Prestigioasa Editură Militară publică viața celebrului aviator român dezvăluită ciitorilor de istoricul și profesorul Florian Bichir, după îndelungi cercetări în arhive.

„Nu este nicio îndoială: căpitanul Horia Agarici a intrat în legendă, şi pe bună dreptate. A devenit mit, iar miturile trebuie să dăinuie.

La urma urmei, nici nu pot fi atinse de colbul timpului. notorietatea de care s-a bucurat aviatorul în anii celui de-al Doilea război Mondial şi multă vreme după aceea s-a datorat faptelor de arme reuşite la 23 iunie 1941, în chiar a doua zi după intrarea României în război – când a doborât, singur, în câteva minute, trei bombardiere sovietice.

Agarici a devenit ceebru datorită legendele şi zvonurilor care au circulat despre el, dar mai ales cântecului lui Gherase Dendrino, pe versurile lui Păstorel Teodoreanu din vara anului 1941 – „A plecat la vânătoare Agarici / a plecat ca să vâneze bolşevici” .

Un şlagăr la modă între 1941 şi 1944 – când Armata Română lupta în est, alături de Wehrmacht, în Cruciada Împotriva Bolşevismului –, dar care, după cum se va vedea, îi va aduce eroului nostru mai degrabă dureroase neajunsuri decât satisfacţii”, spune autorul.

„Toată lumea a auzit de Horia Agarici. Toţi ştiu câte o poveste despre agarici. Un subiect la prima vedere facil, arhicunoscut.

Generator de legende…. Accept orice critică. Reţineţi doar că această care este singura despre Horia Agarici. Restul sunt poveşti… ” spune Florian Bichir.

Cartea poate fi comandata la Editura Militară http://www.edituramilitara.ro/

Pentru relaţii şi comenzi telefonice

Tel.: 021 319 58 88

E-mail: [email protected]

Punct de informare/desfacere: Biblioteca Militară Naţională Bdul Elisabeta nr. 24, sector 5 Bucureşti (Palatul Cercului Militar Naţional)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: