Evenimentul ZileiActualitateO asistentă este cercetată penal după ce a injectat soluție salină în loc de vaccin la șase pacienți

O asistentă este cercetată penal după ce a injectat soluție salină în loc de vaccin la șase pacienți

O asistentă este cercetată penal după ce a injectat soluție salină în loc de vaccin la șase pacienți
Decizie incredibilă luată de o asistentă din Germania, care a apelat la un gest disperat după ce a compromis mai multe doze de vaccin Pfizer.

O asistentă medicală din Germania are probleme cu legea, după ce a recurs la un gest extrem. Femeia a injectat șase persoane cu soluție salină, deși oamenii respectivi ar fi trebuit să se imunizeze în campania de vaccinare din această țară. Decizia a fost luată de respectiva asistentă din cauza unui accident. Ea a spart un flacon de vaccin anti-COVID-19 Pfizer – BioNTech. Pentru a nu fi trasă la răspundere de superiori, a decis că e mai bine să apeleze la soluția cu sare.

Asistenta, vinovată pentru că a administrat soluție salină la șase pacienți

Autorităţile din Germania au încercată să dea de urma pacienților care fuseseră păcăliți și nu primiseră serul. Astfel, le-au cerut celor circa 200 de persoane vaccinate, miercuri, la un centru de profil al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară să se prezinte de urgenţă pentru teste de anticorpi. Pentru a identifica prin această metodă cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină.

Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Dar respectiva asistentă nu a fost atentă și a scăpat flaconul de vaccin, care s-a spart în urma impactului. Mai târziu, femeia a povestit unui coleg ce făcuse în disperare de cauză. „Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată”, au afirmat reprezentanți poliției, care cercetează acest caz de natură penală.

Și în Franța au fost probleme. 140 de persoane au primit soluție salină, dar în acest caz se poate vorbi despre neatenție

După acest episod, autorităţile locale au introdus regula celor patru ochi pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin, conform Agerpres.

Altfel, în Franța, 140 de persoane nu au primit dozele de vaccin și le-a fost administrată o soluție salină. În acest caz a fost vorba despre o greșeală de proporții făcută de personalul medical.


Accesează: