Evenimentul Zilei > Actualitate > Înțelegere încheiată de România. Sute de mii de români vor lucra în Germania în 2021
Înțelegere încheiată de România. Sute de mii de români vor lucra în Germania în 2021

Înțelegere încheiată de România. Sute de mii de români vor lucra în Germania în 2021

Un număr impresionant de români va lucra în acest an în Germania. Sunt destule capcane în care pot cădea conaționalii, multe din punct de vedere legislativ.

Foarte mulți români vor munci, în acest an, în Germania, cu forme legale. Este vorba despre aproximativ 270.000 de oameni, după cum a anunțat, sâmbătă, Raluca Turcan, ministrul Muncii, într-un mesaj ce a fost transmis pe contul de Facebook. Politicianul a anunțat că acești români vor trebui să beneficieze de drepturi conform contractelor de muncă.

Mesaj pentru românii care vor munci în Germania în acest an

„Se estimează că, anul acesta, în jur de 270 000 de lucrători din România vor merge să muncească în Germania. Suntem preocupaţi să oferim pentru fiecare dintre aceştia garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate. Acesta a fost subiectul discuţiei pe care am purtat-o ieri cu Ministrul Muncii din Germania, dl. Hubertus Heil.

Cu această ocazie, i-am prezentat ministrului german paşii pe care i-am făcut până acum pentru a ne asigura că românii care pleacă să lucreze în Germania sunt bine informaţi, prin campania pe care am derulat-o până acum prin instituţiile care ţin de Ministerul Muncii, dar şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Transporturilor”, a anunțat Raluca Turcan pe rețeaua de socializare.

„Partea germană a operat deja modificări legislative, prin adoptarea Actului privind inspecţia în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă”

„Apreciez în mod deosebit deschiderea pe care a arătat-o omologul meu şi eforturile pe care partea germană le-a făcut în ultima perioadă pentru a corecta vulnerabilităţile care au existat în trecut în relaţia cu lucrătorii români. Partea germană a operat deja modificări legislative, prin adoptarea Actului privind inspecţia în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă. Astfel, în industria cărnii au fost eliminate subcontractarea şi folosirea agenţilor de muncă temporară. De asemenea, a crescut numărul inspecţiilor în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă”, a mai transmis ministrul Muncii în mesajul de pe Facebook.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.