Scandal uriaș de corupție în Germania. Prea-cinstita Merkel, chemată să dea explicații

Scandal uriaș de corupție în Germania. Prea-cinstita Merkel, chemată să dea explicații

Cu cinci luni înainte de alegerile legislative, în Germania are loc o investigație privind gigantica fraudă Wirecard. Toată lumea se întreabă ce știa cancelarul despre presupusele acțiuni penale ale conducerii firmei de plăți și servicii financiare Wirecard.

Angela Merkel va fi audiată vineri cu privire la vizita oficială pe care a făcut-o în China în 2019, vizită în care a fost însoțită de oameni de afaceri germani din fintech. Scandalul nu o vizează, însă, în primul rând pe Merkel. De marți, miniștrii germani au început să se succeadă ărin parlament pentru a da cu subsemnatul.

A apărut o tulpină mutantă SARS-Cov-2 potențial rezistentă la anticorpi. Panică în rândul experților

Primul a fost ministrul economiei, Peter Altmaier, urmat miercuri de secretarul de stat social-democrat pentru finanțe, Jörg Kukies. Ministrul finanțelor, Olaf Scholz, candidatul SPD la funcția de cancelar, va trebui să ofere și el explicații joi.

Întrebarea la care fermanii așteaptă răspuns este cine poartă responsabilitatea politică pentru falimentul companiei de plăți Wirecard?

Ne puteți urmări și pe Google News

Un faliment cu multe semne de întrebare

Wirecard, o companie de plăți tânără și într-o creștere rapidă, se află în epicentrul unei fraude masive. Directorii companiei au recunoscut că 1,9 miliarde de euro din conturi nu există. Compania a intrat în lichidare la sfârșitul lunii august, dar scandalul nu a ajuns încă la apogeu. Autoritatea germană de reglementare financiară îl arată cu degetul pe deputatul conservator Matthias Hauer. Acest organism de supraveghere, plasat sub autoritatea Ministerului Finanțelor, nu a sesizat că la Wirecard se petreceau lucruri ilegale. iar acest fapt „ridică problema responsabilității politice a lui Olaf Scholz și a secretarilor săi de stat".

 

Cine verifică pe cine?

În căutarea responsabilității, partidele încearcă să arunce vina asupra adversarilor. Deputații sopentru a lovi în Ministerul Economiei, care este condus de conservatori.

Biden, trădat de principalul aliat din Asia al SUA. Amenințarea Chinei e prea puternică

Autoritatea de supraveghere a firmelor de audit (Apas) a intrat și ea în vizorul politicienilor Șeful Apas a fost demis în decembrie pentru că a speculat în privința acțiunilor Wirecard atunci când compania a fost suspectată de nereguli. Au căzut și alte capete.

Fostul lider al Wirecard, Markus Braun, se află în închisoare din vară. El a fost printre primii chemați în fața comisiei de anchetă dar a refuzat să vorbească, scrie 24heures,ch,

Fosta sa mâna dreaptă, Jan Marsalek, a diospărut. Numeroase știri îl prezintă ca un interlocutor al diverselor serviciile de informații, inclusiv al celor din Rusia. Așa că e posibil ca adversarii Germaniei sî afle înaintea Berlinului care este adevărul despre fraudarea Wirecard.

Apare pastila cu care ne putem trata acasă de Covid-19. Marea Britanie e hotărâtă să dea lovitura