A apărut o tulpină mutantă SARS-Cov-2 potențial rezistentă la anticorpi. Panică în rândul experților

 A apărut o tulpină mutantă SARS-Cov-2 potențial rezistentă la anticorpi. Panică în rândul experților

Oamenii de știință de la Universitatea Texas A&M au identificat o variantă a SARS-Cov-2 care este potențial rezistentă la anticorpi, a anunțat universitatea într-un comunicat.

Tulpina, BV-1, a fost găsită la un individ care a raportat simptome ușoare de COVID-19. În timpul testelor de laborator, cercetările au arătat că „mai mulți anticorpi neutralizanți sunt ineficienți în controlul altor variante cu aceiași markeri genetici ca BV-1”, susțin cercetătorii de la universitatea americană.

Nu se cunosc prea multe despre această tulpină

„În prezent nu cunoaștem foarte multe despre această variantă, dar prezintă o combinație de mutații similare cu alte variante identificate la nivel internațional”, a declarat virologul șef Ben Neuman de la Global Health Research Complex (GHRC). Aceasta variantă combină markeri genetici asociati până acum cu răspandirea rapidă a bolii, forme grave de Covid-19 și rezistență la anticorpi.

Iaurtul ne poate salva de Covid-19? Savanții israelieni, aproape de o descoperire epocală

Cercetătorii susțin că nu au dezvoltat sau testat în niciun fel acest viru mutants. Concluziile lor se bazează exclusiv pe analiza secvenței genetice efectuată în laborator. ” Componența genetică a tulpinii BV-1 este comparabilă cu varianta originală găsită în Regatul Unit în septembrie. Peste 30 de țări au identificat cazuri ale tulpinei SARS-Cov-2 din Marea Britanie. Varianta britanică se transmite aparent mai ușor decât tulpina virală originală. Cel puțin aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Imperial College din Londra și Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce e nevoie de testarea genomică?

Individul care a dat rezultate pozitive cu varianta a fost student la Texas A&M. Oficialii școlii au fost alertați la testul pozitiv după ce a fost prelevată o probă de salivă de la un studentîn timpul testărilor făcute în universitate .

“Savanții” din SUA cultivă embrioni de maimuță-om. Știința fără Dumnezeu deschide Cutia Pandorei

Studentul a prezentat cu simptome ușoare asemănătoare frigului în martie, potrivit universității; iar starea lui nu s-a agravat. Cercetătorii de la Texas A&M au transmis rezultatele cercetărilor lor atât Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Atlanta, cât și GISAID, o inițiativă științifică din München care vizează schimbul de informații despre SARS-Cov-2 între oamenii de știință din întreaga lume. Cercetătorii din Texas A&M intenționează să aprofundeze cercetările lor „Secvențierea ajută la furnizarea unui sistem de avertizare timpurie pentru noi variante”, a spus Neuman. Deși este posibil să nu înțelegem încă semnificația deplină a BV-1, varianta evidențiază nevoia continuă de supraveghere riguroasă și testare genomică, inclusiv în rândul adulților tineri fără simptome sau cu simptome ușoare", noteazî Jerusalem Post.

Se face lumină în cea mai mare controversă legată de Covid-19. Studiul care ar putea schimba datele problemei