Se face lumină în cea mai mare controversă legată de Covid-19. Studiul care ar putea schimba datele problemei

Se face lumină în cea mai mare controversă legată de Covid-19. Studiul care ar putea schimba datele problemei

Oamenii de știință britanici au lansat luni un studiu care va expune în mod deliberat mai mulți oameni care au avut deja COVID-19 la SARS-CoV-2.

Cercetătorii vor astfel să examineze răspunsurile imune și să dea un răspuns clar întrebării dacă oamenii se pot reinfecta.

Eroii cercetărilor legate de Covid-19

În februarie, Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a dat drumul la așa-numitele „teste provocare” la oameni, în care voluntarii sunt expuși în mod deliberat la COVID-19 pentru a accelera cercetarea bolii Covid-19.

“Savanții” din SUA cultivă embrioni de maimuță-om. Știința fără Dumnezeu deschide Cutia Pandorei

Studiul lansat luni diferă de cel anunțat în februarie, deoarece urmărește să studieze persoanele care au avut anterior COVID-19. „Informațiile pe care le vom obșine din acest studiu ne vor permite să dezvoltăm vaccinuri și tratamente mai bune și, de asemenea, să înțelegem dacă oamenii sunt protejați după ce au avut COVID și pentru cât timp”, a declarat Helen McShane, vaccinolog și cercetător șef al Universității din Oxford. Savanta a adăugat că ea și colegii săi încearcă să afle, de asemenea, mecanismele răspunsului imun împotriva reinfecției. Oamenii de știință folosesc astfel de teste de zeci de ani pentru a afla mai multe despre boli precum malaria, gripa, tifoida și holera și pentru a dezvolta tratamente și vaccinuri împotriva lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se va desfășura studiul?

Prima etapă a studiului va căuta să stabilească cea mai mică doză de coronavirus necesară pentru ca acesta să înceapă să se replice la aproximativ 50% dintre participanți, producând puține simptome sau deloc.

UE riscă paralizia. Italia a devenit o „bombă cu ceas”

O a doua fază, care va începe în vară, va infecta diferiți voluntari cu acea doză standard. În prima fază, până la 64 de participanți sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care au fost infectați cu coronavirus cu cel puțin trei luni în urmă, vor fi reinfectați cu tulpina originală a SARS-CoV-2. Vor fi apoi în carantină timp de cel puțin 17 zile și vor fi monitorizați, iar oricui care dezvoltă simptome i se va administra un tratament cu anticorp monoclonal Regeneron, scrie Jerusalem Post.

Iaurtul ne poate salva de Conid-19? Savanții israelieni, aproape de o descoperire epocală